Харадинај: Одлука о забрани одмах на снази

Косовски премијер Рамуш Харадинај сaопштио је да одлука о забрани посете председника Србије Александра Вучића подручју Дренице ступа на снагу одмах и да је испред свега сигурност грађана. Беџет Пацоли је рекао да је Приштина за ту одлуку добила подршку "међународне стране".

"Сигурност грађана пре свега. Повукао сам дозволу министарства спољних послова о посети председника Србије подручју Дренице. Ова одлука ступа на снагу одмах", навео је Харадинај.

Косовска влада донела је јутрос одлуку да се посета председника Србије селу Бање отказује из безбедносних разлога, наводи се у саопштењу.

Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли је за лист Коха диторе рекао да је заједно са косовским премијером јутрос донео одлуку о повлачењу дозволе за одлазак у село Бање.

Упитан да ли очекује одговор са српске стране, Пацоли је рекао да не би требало да га буде.

Он је додао да је влада у Приштини ступила у контакт и са међународном страном, која је упозната с овом одлуком и од које је, према тврдњи Пацолија, влада добила подршку.

Било је планирано да председник у оквиру посете Косову и Метохији данас посети Србе у енклави, у селу Бање, у насељу Србица, јужно од Ибра.

Јутрос су, међутим, ветерани тзв. ОВК блокирали пут ка том месту.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво