ЛДП: Додикова политика води у нове сукобе у региону

Либерално демократска партија сматра да политика председника Републике Српске Милорада Додика води ка новим сукобима, као и да греше они који га подржавају у Србији, јер, кажу, сваки Додиков потез само јача његову унутрашњу позицију у РС, "док ће цену његове политике, као по обичају, платити Србија и њени грађани".

"Додик је својим последњим изјавама показао да је највећа претња миру у региону, много већа и опаснија него они са којима смо се у блиској прошлости сукобљавали и са којима данас преговарамо о миру", наводи се у саопштењу ЛДП-а поводом ставова председника Српске, које је он, иначе изнео, у интервјуу Танјугу.

Ова партија упозорава да се свака кампања која се води на националистичкој основи и сваки мандат који се тако добије, на крају се заврши сукобима и тумачи да Додик своју политичку будућност види у вођењу нових ратова, "повлачећи за собом све, па и грађане Србије". 

"Додик се прогласио заштитником свих Срба у региону, па тако промовише поновно оживљавање идеје о 'Великој Србији', са намером, како сам каже, да се у исто време решавају проблем Косова, статус Републике Српске, као и живот Срба у земљама у којима функционишу као националне мањине", наводи ЛДП ставове које види као спорне. 

ЛДП упозорава да је региону је потребан мир, а не политичари који своје позиције желе да задрже "пропалим идејама српског екстремног национализма".

Према виђењу ЛДП-а, свака брига о Србима изван Србије коју је водио Београд или неки други центар - завршила се ратом и страдањем оних који су били најмање одговорни за оно што се догодило њима и њиховим породицама.

ЛДП поручује да регион и Србија морају што пре да уђу у Европску унију и НАТО, као што морају да решавају и сва отворена питања компромисом који пружа шансу миру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво