ЕУ за одрживо, реално решење за Косово

Портпарол Европске комисије Карлос Мартин истакао је да ЕУ жели да Приштина и Београд постигну договор о трајном решењу за Косово, које треба да буде могуће, одрживо, реалистично и у складу са међународним правом.

"Трајно решење значи могућа, одржива и реалистична солуција у складу са међународним правом, а стране у дијалогу треба да дефинишу заједнички став о узајамној сагласности", поручио је Карлос Мартин.

Мартин је тако данас одговорио на молбу да прокоментарише предлог о разграничењу.

Он је подсетио да су председник Србије Александар Вучић и косовски председник Хашим Тачи, у оквиру дијалога под посредовањем високе представнице Федерике Могерини 24. јуна имали интензивну и продуктивну дискусију о оквирима о свеобухватној нормализацији односа, те се сагласили да интензивирају рад наредних недеља.

Даље је пренео да су се Вучић и Тачи састали 18. јула како би размотрили остварени напредак и договорили да се почетком септембра поново састану.

Мартин је нагласио да дијалог уз посредовање ЕУ има за циљ да помогне у проналажењу решења за сарадњу две стране, као и да им помогне у напретку на путу ка ЕУ и унапређењу живота грађана.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво