Народна странка тражи смену Стефановића; СНС: Неистине о броју решених криминалних убистава

Народна странка затражила је да министар унутрашњих послова Небојша Стефановић буде хитно смењен и истакла да је убиство адвоката Драгослава Огњановића последње у низу од 80 убистава са одликама мафијашких ликвидација од 2012. године, од којих је решено тек шест. Српска напредна странка саопштила је да је математика Вуку Јеремићу очигледно јача страна само када броји паре, што је, кажу, данас потврдио изношењем бруталних неистина о броју решених криминалних убистава.

У саопштењу Народне странке се наводи да Стефановић "осим што је неспособан, не ради свој посао и не гарантује безбедност у држави, штити криминалце блиске власти стварајући најопаснији тип такозваних мафијаша са полицијском значком'".

У саопштењу НС истиче да је убиство адвоката Драгослава Огњановића, које је узнемирило јавност у Србији, последње у низу од 80 убистава са одликама мафијашких ликвидација од 2012. године, од којих је решено тек шест.

Народна странка пита министра Стефановића да ли је истина да неке службене особе из његовог личног окружења у полицији, које су на високим положајима у систему јавне безбедности, имају директне и непосредне везе са клановима умешаним у убиства, о чему су, како тврде, медији у Србији писали више пута.

"Стефановић се хвалио успесима МУП-а, а годинама прећуткује да је по истраживању Мерцера из 2016. године Београд на другом месту најнебезбеднијих градова Европе, после Кијева, где је беснео рат, а по индексу којим се мери степен корупције, криминала и унутрашње стабилности", напомиње се из те партије.

Према оцени Народне странке, стање у земљи је лошије него деведесетих година, када су убиства усред дана била редовна појава, а убиство Огњановића "јасно показује да мафијашки обрачуни у Београду нису прошлост, већ крвава садашњост".

СНС: Неистине Јеремића о броју решених криминалних убистава

Српска напредна странка саопштила је да је математика Вуку Јеремићу очигледно јача страна само када броји паре, што је, кажу, данас потврдио изношењем бруталних неистина о броју решених криминалних убистава, наводећи да је само шест решено за исто толико година.

Истине ради, само током 2018. године решено је осам убистава људи са криминалним досијеом, навео је СНС.

"Осведоченог политичког губитника Вука Јеремића очигледно је током боравка у Њујорку задесила не само новчана стимулација из криминалних међународних кругова већ и амнезија, па заборавља да су српске улице биле поприште најжешћих обрачуна управо док је он био на власти и док је милионе евра народних пара трошио на скупоцене шампањце, хотеле и приватне авионе", каже се у саопштењу.

То што је њега запљуснуо талас заборава Атлантског океана, не значи да грађани заборављају време док су "он, Ђилас и други досовски преваранти харали Србијом – баш тада смо годишње имали између 150 и 200 убистава, а данас их је, опет, истине ради, дупло мање", наводи СНС.

О процентима расветљених, напомиње СНС, сулудо је и говорити Јеремићу, који реч проценат разуме само када се рачуна колики је његов део, а колики његових пајтоса мафијаша. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво