Стефановић: Чини ми се да неће доћи до посете Пацолија

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је "да му се чини" да неће доћи до посете косовског министра спољних послова Беџета Пацолија Новом Пазару.

Позив Беџету Пацолију да посети Нови Пазар упутио је председник Бошњачког националног вијећа Сулејман Угљанин.

"Јавља ми се да до тога неће доћи", рекао је Небојша Стефановић новинарима после свечаности пријема у радни однос нових 272 полицајца и ватрогасца-спасиоца, одговарајући на питање да ли ће бити дозвољена посета Пацолија, преноси Фонет.

Поручио је да се неће дозволити да дође до дестабилизације Србије.

"Нека и Угљанин и сви остали раде оно што мисле да раде, оно што вам гарантујем је да нећемо дозволити да дестабилизују Србију", истакао је Стефановић.

Коментаришући изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да су Хрвати и Албанци браћа по оружју, Стефановић је рекао да би волео да у региону буде више људи који размишљају о миру и инвестицијама, а не о оружју.

"Надам се да стално помињање оружја и звецкање њиме не значи ништа лоше по људе у окружењу, а више бих волео да причамо о сарадњи, уместо да се сваки дан враћамо у прошлост у којој су чињени тешки ратни злочини, а они против Срба најмање су истраживани", рекао је Стефановић, преноси Танјуг.

Навео је да је присутан тренд код неких људи у региону да таквим изјавама подижу тензију и истакао да Србија у томе неће учествовати.

"Желимо да градимо будућност и не желимо ником зло, али смо способни да бранимо свој народ", рекао је Стефановић.

"Случај напада на новинара Цветковића нема смисла"

Случај новинара Стефана Цветковића у најмању руку је необичан, рекао је министар Стефановић и додао да ту нема новости иако је Цветковић позван након медијских навода о оружаном нападу на њега.

"Тужилац га је звао и он у том разговору практично није рекао ништа. Тужиоцу је рекао да му треба још четири-пет дана да се сабере, прикупи информације и да му се обрати", рекао је Стефановић.

Министар каже да је тужилац констатовао да догађај није пријављен ниједном државном органу.

Како каже, Бела Црква је мала општина и сигурно би неко чуо и један пуцањ, а не цео рафал.

Стефановић сматра да је, у најмању руку, чудно што нема рупа од метака, чаура, избушених кола и сведока, који су, како је Цветковић рекао, били са њим.

"Намеће ми се закључак да се ту нешто не слаже, као и у причи о отмици", рекао је министар подсећајући на спорне детаље Цветковићеве приче – где је отет, како је звао и слао поруке породици, где и како су га отмичари питали где да га оставе, у ком делу града...

Министар је истовремено апеловао на грађане да све што знају пријаве полицији, како она не би реаговала на основу медијских сензација.

"Све ћемо увек испитати, али овако нешто нема смисла", закључио је Стефановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво