Вучић упутио саучешће Јенсу Столтенбергу

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је писмо саучешћа Јенсу Столтенбергу.

Александар Вучић је навео да га је дубоко потресла вест о смрти оца Јенса Столтенберга, Торвалда.

"Дубоко ме је потресла вест о смрти Вашег оца, Торвалда Столтенберга, великог човека и хуманисте, који ће остати у драгом сећању не само Норвежана, већ и људи широм света, који ће памтити његову топлину и посвећеност раду. Као пријатељ Србије, Ваш отац је у небројеним приликама показао да је заслужио повељу којом је постао почасни грађанин града Београда, у којем је оставио неизбрисив траг", навео је Вучић у писму.

Истакао је да ће разговор који је имао са њим у његовом дому у Ослу чувати у најлепшем сећању, не само као политичар, него и као човек „који је увек спреман да слуша и научи нешто ново од мудрог и искусног учитеља".

"Без обзира на положај који је имао, увек је био посвећен принципима демократије и правичности, који су га неуморно водили ка циљевима које је себи поставио. Једини председник норвешког Црвеног крста у три наврата, што представља велико признање за његов у свету познат хуманитарни рад, недостајаће многима чији су животи попримили дугачији и бољи ток захваљујући његовим напорима", наводи се у писму председника Вучића.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво