Стефановић: Није било озбиљне истраге о нападу на Вучића у Поточарима

Иако смо више пута ургирали да се поведе озбиљна истрага која ће довести до директних извршилаца и организатора напада који је угрозио живот Александра Вучића у Поточарима, ми нисмо добили одговор од БиХ ко су ти људи, рекао је министар Небојша Стефановић.

Три године након напада на Александра Вучића, актуелног председника Србије, тадашњег премијера, током комеморације поводом злочина у Сребреници, организатори и починитељи овог напада нису идентификовани, а министар полиције Небојша Стефановић за бањалучку АТВ каже да упркос низа званичних захтева, одговора до данас нема.

"Иако смо више пута ургирали и инсистирали на различитим нивоима, од првог писма које је упутио директор полиције до ургенције из Тужилаштва, и на свим нивоима тражили да се поведе озбиљна истрага која ће довести до директних извршилаца и организатора напада који је угрозио живот Александра Вучића, ми нисмо добили одговор од БиХ ко су људи", рекао је Стефановић за бањалучку АТВ.

Иако се, подсећа, чак и на ТВ снимцима виде неки који носе јавно акредитације па се дефинитивно мора рећи да се зна идентитет тих људи, ми нисмо добили никакав одговор нити је одговор могао да резултује јер озбиљне истраге очигледно није било.

Министар, међутим, каже да и даље не губи наду да ће озбиљни људи у службама безбедности, а уверен је, додаје, да има таквих људи у службама безбдности БиХ, пронаћи снаге да се посвете и пронађу оне који су одговорни.

"Да пронађу људе који су каменицама и на други начин покушали да угрозе живот Александра Вучића и да на такав начин покажу да не постоји неко ко ће такву врсту злочина моћи да почини а да остане некажњен", нагласио је Стефановић.

Вучић је нападнут 11. јула 2015. у Поточарима, током комеморације сребреничким жртвама. Група људи га је прво вербално вређала, затим је каменован и погођен у главу.

Након инцидента у Поточарима, као главни виновник означен је 40-годишњи Алмир Мердић из Тешња.

Био је предмет истраге коју је, како су медији пренели у августу 2016, Тужилаштво БиХ против њега обуставило.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво