Могеринијева предводи делегацију ЕУ на самиту у Лондону

Висока представница Федерика Могерини и комесари Јоханес Хан и Џулијан Кинг присуствоваће самиту Западног Балкана који се 9. и 10. јула одржава у Лондону, најављено је у Европској комисији.

"Самит ће се фокусирати на јачање економске стабилности региона, јачање безбедности и решавање политичких и законских питања ради неговања помирења. То ће бити и прилика за даљи напредак европске перспективе региона", стоји у саопштењу Европске комисије.

Поред високе представнице, у делегацији ЕУ налазе се и комесар за преговоре о приступању Јоханес Хан и комесар задужен за безбедност Уније Џулијан Кинг.

У Европској комисији напомињу да ће самиту у Лондону присуствовати лидери и министри десет земља чланица Уније и шест западнобалканских партнера.

У Комисији додају да ће комесар Јоханес Хан заједно са министрима спољних послова, представницима младих и цивилних друштава учествовати на панелу "Време за питања".

Комесар Хан ће одржати и уводни говор у уторак, на дан самита.

Џулијан Кинг би требало да говори на панелу посвећеном безбедносним питањима који ће се фокусирати на сарадњу ЕУ и Западног Балкана у области борбе против тероризма, радикализације и сајбер криминала, најављено је у Европској комисији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво