Вучић честитао празник Трампу, позвао га да посети Србију

Председник Србије Александар Вучић упутио је председнику Сједињених Америчких Држава Доналду Трампу честитку поводом Дана независности, и том приликом га позвао да, у овој години јубилеја, посети Србију.

"Поштовани председниче, примите моје искрене честитке поводом Дана независности - националног празника Сједињених Америчких Држава, уз најбоље жеље за даљи напредак Ваше земље и благостање америчких грађана", наводи се у честитки председника Александра Вучића.

Овај дан је важан за све грађане САД, али и за све оне који поштују и налазе узор у трајним вредностима Декларације о независности: да су сви људи створени једнаки, с правом на живот, слободу и тежњу за срећом, истиче се у честитки.

Председник Србије је подсетио да се ускоро навршава читав век од када се српска застава вијорила над Белом кућом. 

"Подсећајући се, кроз тај светли пример заједничке прошлости, нашег историјског савезништва, желим да Вам још једном упутим позив да у години јубилеја посетите Србију, као први амерички председник после, безмало, 40 година. Ваша посета би била од највећег значаја за даље унапређење свеколике сарадње наших двеју земаља, за шта је Србија снажно опредељена", наводи се у честитки председника Вучића.

Председник је, такође, захвалио на подршци коју Сједињене Америчке Државе пружају Србији на европском путу, а посебно на подршци напорима које Србија чини за очување мира и стабилности на Западном Балкану.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво