Лакетић: Прва локација – општина Врање, ићи ћемо и на КиМ

Након конституисања Комисије за утврђивање последица бомбардовања, одржаћемо састанак са релевантним институцијама, рекао је председник Комисије др Дарко Лакетић. Прва локација коју ће обићи биће општина Врање.

После одлуке Народне скупштине да се формира Комисија за утврђивање последица бомбардовања, направљен је први корак. Предложени су чланови тог тела и, како кажу, чим посланици потврде састав, почеће да раде.

За заменика председника Комисије предложена је посланица СНС-а Ивана Стојиљковић. Из исте партије у Комисији би могао да се нађе и Милован Дрецун. Из редова СПС-а предложена је посланица Данијела Стојадиновић, из ДС-а Гордана Чомић. Као представник Двери предложен је посланик Драган Весовић, а радикала Дубравко Бојић. Њих је предложио председник Комисије др Дарко Лакетић.

"Парламент је живо тело, састоји се од различитих странака. Мислим да такав начин рада и избор чланова одражава жељу свих нас да се дође до праве истине. Мислим да једностраначко тело није добро. Очекујем различита мишљења", рекао је Лакетић гостујући у Дневнику РТС-а и истакао да је важно да сви теже истини. 

Нагласио је да није дуго чекао да изнесе предлог састава Комисије јер се већ предуго чекало.

"Дуго се чекало, та комисија је раније требало да буде формирана, још у периоду претходнe власти", истакао је Лакетић.

Указује да ће након конституисања тела бити одржан састанак са свим представницима релевантних институција. Затим ће ићи на терен.

"Као што сам рекао у парламенту, ићи ћемо у обилазак и потврђивање локација", рекао је Лакетић и истакао да ће ићи и на Косово и Метохију, у складу са Уставом Србије и Резолуцијом 1244.

Прва локација коју ће, каже, обићи биће општина Врање и то девет локација које су дефинисане као контаминиране осиромашеним уранијумом.

Рок за подношење првог извештаја je 2020. годинa. Комисија ће радити по узору на италијанску, која је доказала да су многи војници који су боравили на КиМ оболели од малигних болести.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво