Звезда у Грачаници, политика јача од хуманости

Фудбалерима Црвене звезде забрањено је да играју хуманитарну утакмицу у Грачаници. Средства од улазница била су намењена породилишту у том месту. Фудбалски савез тзв. Косова није дао сагласност због, како кажу, злоупотребе утакмица за политичке и расистичке пароле. Београд тражи реакцију међународне заједнице на срамну одлуку Приштине.

Фудбалери Црвене звезде су три године заредом веселили становнике Косова и Метохије утакмицом у Грачаници. Ове године, фудбалски савез самопроглашеног Косова забрањује хуманитарну фудбалску утакмицу. Београд бурно реагује.

Директор Владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић истиче да је реч о великој срамоти Приштине и оних који не дају да се одигра хуманитарна утакмица за породилиште.

"Који не дају да се игра пријатељски ревијални меч, не репрезентације, него Црвене звезеде која годинама помаже породилишта на Космету. Сви смо у Србији сложни у осуди тога, ово не може да прође без реакције међународне заједнице", наводи Ђурић.

Док Београд очекује да се утакмица одигра, генерални секретар фудбалског савеза такозваног Косова сматра да би она утицала на погоршање односа српске заједнице и осталих народа, те да угрожава сигурност и безбедност самих играча и осталих актера.

Председник Општине Грачаница Срђан Поповић истиче да најновије потезе Фудбалског савеза Косова и Фадиља Вокрија нико није очекивао, с обзиром да је и сам Вокри био спортиста и фудбалер.

"Једна хуманитарна утакмица, једна ревијална утакмица, да помогне овде породилишту је нажалост одбијена", каже Поповић.

Управо Фадиљ Вокри, председник ФСК тражио је од Уефе да обавести Фудбалски савез Србије да Звезди неће бити дозвољено да игра меч у Грачаници. А Уефа је то писмо проследила ФСС-у, и затражила мишљење и предлог како да се реши то, како наводе, важно питање.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво