Милићевић: Бркићева изјава неодговорна и популистичка

Изјава потпредседника хрватског парламента Миљана Бркића коју је дао у Окучанима, неодговорна је и популистичка, вероватно усмерена ка унутрашњим политичким потребама, изјавио је Ђорђе Милићевић, председник посланичке групе СПС.

Миљан Бркић, који је био на обележавању годишњице операције "Бљесак", изјавио је да је српском шефу дипломатије Ивици Дачићу "највећа казна" то што је створена хрватска држава.

У "Бљеску", операцији хрватске војске и полиције, у којој је и сам Бркић учествовао, из Западне Словеније протерано је 16.000 Срба, док је више од 280 погинуло или нестало, преноси Танјуг.

"Лицемерно нападајући првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивицу Дачића, на овакав начин се управо показује неспремност да се прихвати искрен позив и став да је боље да радимо на унапређењу наших односа и тражењу заједничких интереса, него да компликујемо већ довољно сложене и компликоване односе", истакао је Милићевић у писаној изјави.

Додао је да таквој врсти политичара у региону, очигледно, прошлост коју тумаче на њима својствен начин представља једину садашњост и будућност.

"Инцидент у Јасеновцу, одлуку без преседана да се забрани улазак министру Владе Републике Србије у Хрватску, као и исхитрену и нервозну реакцију руководства Хрватског сабора да прекине званичну посету Србији, потпредседник Хрватског сабора очигледно не уме и не може другачије да оправда осим оваквим нападима на Дачића", напоменуо је Милићевић.

Он је указао да, нажалост, ставови потпредседника Хрватског сабора не доприносе путу којим треба да идемо.

"Надамо се да ће преовладати разум. Циљ Србије су мир и стабилност у региону, добросуседски односи, али Србија ће увек бранити своје достојанство и неће дозволити да буде потцењена и понижена", истакао је Милићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво