Селаковић с грађанима код моста у Митровици

Генерални секретар у кабинету председника Србије Никола Селаковић позвао је вечерас грађане у Косовској Митровици који су се, након привођења директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића, окупили испред моста на Ибру да мирно, разумно и прибрано сачекају шта ће им поручити шеф српске државе после седнице Савета за националну безбедност.

"Данас смо дошли 15. пут заредом да на округлом столу унутрашњег дијалога о КиМ Марко Ђурић и ја разговарамо са нашим покрајинским министрима, градоначелницима, представницима привремених органа, руководиоцима како да се решавају проблеми, а не како да се праве нови. Како да решавамо оно што је гомилано деценијама. Само речју, не песницама, не оружјем, насиљем, силом", рекао је окупљенима Селаковић.

Навео је да ни једну једину повреду, нити увреду нису никоме упутили, а међу њих су, каже, у Митровачки двор "насилници из Приштине, који су терорисали српски голоруки и незаштићени народ и пре 25 година упали, са дугим цевима, шок-бомбама и сузавцем".

Селаковић је рекао да је у свакој цеви био метак, да су малтретирали и терорисали голоруке људе, а некима су нанели и теже повреде, некима лакше.

Директора Канцеларије за КиМ су, према његовим речима, ухапсили мучки.

Рекао је да због тога више не треба имати никакву илузију.

"Ми знамо од почетка, али смо хтели да верујемо да ипак постоји трунчица разума, да када се нешто потпише и договори да се поштује, испуњава. После овога данас и онај коме није било јасно да косовски Албанци, сепаратисти од државе Србије, неће и не желе да спроводе Бриселски споразум, да неће да раде на формирању ЗСО. То је ваљда данас јасно и онима који их подржавају већ две деценије", нагласио је Селаковић.

Истакао је да није постојао ни један једини разлог да се данас људи тероришу, шутирају, "да им се држи цокула на глави, кундак на леђима, цев у устима".

"Они су то данас радили нашим људима у северној Митровици", рекао је Селаковић.

"На њихов метак из цеви добиће нашу реч из уста" 

Додао је да Србија данас има разумно и мудро руководство, председника који се бори за сваког човека, да сачува наш понос и достојанство, који води политику главом и разумом на првом месту.

Позвао је грађане да саслушају обраћање председника Вучића, истичући да никада није изневерио свој народ.

"Јасно нам је да неће да спроводе Бриселски споразум, да неће да формирају ЗСО, да ће измишљати разлог за разлогом да тероришу голорук народ. Шта ли тек раде тамо где нема Срба оволико?", упитао је он.

Селаковић је најавио да ће разговори у оквиру унутрашњег дијалога бити настављени.

"На њихов метак у цеви добиће нашу реч из уста, која никог од њих неће повредити, због које ниједно дете неће заплакати, ниједна мајка закукати. Молим вас да будете разумни, прибрани", апеловао је он.

Селаковић је, након инцидента у Косовској Митровици, рекао новинарима да је стајао поред Ђурића и да су га специјалци препознали, али да нису покушали да га приведу.

Селаковић је на конференцији за медије у Косовској Митровици навео да су у акцији косовске полиције теже повређени Ненад Рикало, Жељко Јовић, Зоран Тодић, Иван Милојевић и Небојша Милановић, јавља Коссев, преноси Фонет.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво