Како је претучен сниматељ РТС-а

Владимир Милић, кога су напали специјалци косовске полиције током акције у Косовској Митровици, описао је за портал РТС-а како је напад изгледао.

Сниматељ РТС-а је на почетку акције испред Митровачког двора био између људи који су се окупили на улазу у зграду и припадника косовске полиције.

"Први бибер-спреј полицајац је попрскао мени у лице", истакао је Милић.

Како је рекао, тада су почеле да падају шок-бомбе и када се маса разишла, полицајци су ушли у зграду а он је кренуо за њима.

"Почео сам да снимам шта се дешава. У углу је био Марко Ђурић. Група полицајаца је са оружјем кренула ка њему и ја сам пошао за њима", навео је Милић.

Додаје да се један од полицајаца окренуо и да је, када га је угледао, почео да руши стативе и камере.

"Осетио сам ударац и после тога ми је неко избио камеру из руку. Ја сам био доле. Пар пута су ме ударили, не знам чиме. Док сам био на земљи, буквално ме је човек одвукао са стране и неко је шутнуо камеру", описао је Милић.

Њему је указана помоћ у санитетском возилу где су му испране очи од сузавца, а додао је да ће касније вероватно отићи до болнице.

Косовска полиција је у Косовској Митровици ухапсила директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића. Он је након привођења прекршајном судији спроведен до Мердара, где је прешао на територију централне Србије.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво