ЛДП: Николићева изјава конфронтирајућа

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић сматра да изјава бившег председника Томислава Николића током обележавања Дана Републике Српске само додатно конфронтира српски народ у Босни и Херцеговини са Бошњацима и Хрватима који тамо живе.

Јовановић оцењује да је Србима у Републици Српској и БиХ потребна политика која би наишла на разумевање оних са којима су у прошлости били у највећем неспоразуму, а то су, како наводи, Загреб, Сарајево и међународна заједница.

Уз оцену да Николић не води рачуна о онима који живе у Републици Српској и Србији, ЛДП позива владу Србије да напрви политички искорак који ће значити раскид са политиком провоцирања сукоба у БиХ.

Наша обавеза је очување целовитости Босне и Херцеговине, додаје се у саопштењу лидера ЛДП.

Николић је данас у Бањалуци рекао да је док је био председник Србије увек радио све што је могао да би помогао Републици Српској.

"За председника Србије два највећа изазова су Република Српска и Косово и Метохија. Ако је пут да се Српска и Србија приближе и уједине ваша самосталност и независност, онда вам од срца желим да се то и догоди", рекао је Николић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво