Вучић задовољан радом владе, критичарима поручује: Срам вас било

Немојте да вређате огроман рад и труд људи који пуно раде, поштујте то, поручио је председник Србије Александар Вучић критичарима власти. Подржавам владу и подржавам Ану Брнабић, истакао је председник.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је изузетно задовољан радом владе и премијерке Ане Брнабић у последњих 100 дана и додао да влада треба да настави да ради на начин на који је радила до сада – одговорно и дисциплиновано.

"Подржавам владу и подржавам Ану (Брнабић)", рекао је кратко Вучић на заједничкој конференцији за новинаре са председавајућим Председништва БиХ Драганом Човићем.

Председник је, међутим, отворено рекао да га је лично веома погодило и да му је, како каже, тешко пало то што је владајућа коалиција уназад четири године радила како би могла да се похвали резултатима, али да увек има оних који су незадовољни и који нападају рад владе "суштински ни за шта".

"Радите целу годину сваки дан, суботом и недељом, притискате министре, дисциплиновано држите касу да бисте имали 300, 400 милиона евра више у каси, суфицит, што нисмо имали никада без приватизационих прихода. Имали смо 2005. када смо продали пола државе, јер приватизациони приходи улазе у општи приход државе. А да немате приватизационе приходе и да имате суфицит у буџету са каматама од милијарду и 200 милиона евра – није нам се тај случај догодио. Сада се дешава и није се догодио случајно, већ захваљујући великом раду и труду", рекао је Вучић.

Посебно му, рекао је председник, тешко пада то што се не говори истина у вези са повећањем пензија и плата, опремањем Војске Србије.

"Све лаж до лажи. Престаните више... Немојте да вређате огроман рад и труд људи који пуно раде. Поштујте нечији рад и труд", позвао је председник Вучић критичаре власти.

Приметио је и да су неки једва дочекали да се врати оно, како је рекао, старо време у којем је било само: "Дај, дај, дај...".

У прилог томе, председник је подсетио да ће пензионери добити једнократну помоћ од 5.000 динара која ће, каже, много значити оним сиромашним пензионерима:

"Имаћемо увећање пензија пет одсто за сваког пензионера, а онда када чујете питање, и то са државне телевизије где кажу 'па то је мало, очекивали смо више', станете и кажете: 'На то немам одговор'."

Кажу и да су мало повећане плате, приметио је Вучић и позвао поново све оне који тако говоре да "прекину са лажима", рекавши да је реч о неким аналитичарима и професионалним лажовима који то понављају из дана дан.

"Учитељи ће имати 11 одсто вишу плату него пре смањења, говорим о кумулативном повећању у последње три године, лекари и медицинске сестре за 10 одсто више, радници у социјалној сфери за 9, односно 10 одсто, као и војници и полицајци, порезници, такође", рекао је Вучић.

Председник је истакао да ће једино мање повећање имати запослени у његовом кабинету, влади и Скупштини.

"Што то не кажете народу на поштен начин", запито је председник и подсетио да ће просечне плате у јануару износити 450, а биле су 350 евра.

Председник је истакао и да нисмо радили 10 одсто више, те да је толико повећање захваљујући дисциплини и одговорности владе, великом труду и фискалној дисциплини.

"И опет не ваља", приметио је председник, те запитао у којој се то земљи повећавају плате за 10 одсто.

У Немачкој, додао је, повећања износе два одсто.

Тачно је, каже, да они имају веће плате, али они су радили и зарадили.

Председник је констатовао и да је неки, како је рекао, стручњак рекао да је одлука о повећању плата и пензија политички мотивисана.

Оценивши то као бесмислицу, председник је рекао да та повећања одобрава ММФ, а да је Србија за три године прошла све ревизије.

Сматра да те који тако изјављују треба да буде срамота.

"Ми нисмо, сада радимо и зарађујемо, а мораћемо да радимо и зарађујемо много више. Само лаж до лажи. Не постоји ствар која ме је толико заболела", рекао је и додао да је слично и када је реч о Војсци Србије где сада имамо наоружање, али опет, каже, "не ваља".

У Београду се, истакао је председник, гради највише што се може и опет не ваља.

"Шта је то што желите, шта је то што хоћете", запитао је председник Вучић критичаре власти.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво