Инцидент на протесту Двери и испред РТС-а

Присталице покрета Двери протестoвале испред зграде Радио-телевизије Србије. Новинар и сниматељ Јавног медијског сервиса погођени су јајетом.

Након протеста испред Телевизије Пинк, где су нападнуте две новинарке, и зграде Владе Србије, присталице покрета Двери дошле су до зграде РТС-а.

Иако је протест најављен као миран, дошло је до инцидента када је јајима гађана камера РТС-а, при чему су погођени новинар и сниматељ.

Лидери Двери и организације Здрава Србија, Бошко Обрадовић и Милан Стаматовић су, уз захтев да гостују у Другом дневнику РТС-а, ушли у зграду Јавног медијског сервиса у Таковској.

Након тога, Обрадовић је у обраћању окупљенима изнео три захтева тог покрета, који се односе на веће присуство опозиције у информативном програму, увођење политичке емисије после Другог дневника, где ће се сваке вечери радним данима сучељавати ставови опозиције и власти о важним политичким и државним темама, као и већу заступљеност унутрашњости Србије.

Обрадовић је, критикујући РТС, навео и да се уместо традиционалних вредности промовише хомосексуализам.

Демонстранти су скандирали против председника Србије, а РТС су називали ТВ Бастиљом.

Протесту Двери придружиле су се организација Здрава Србија Милана Стаматовића, синдикат "Слога", припадници војног синдиката пензионера.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво