Харадинајев брат: Ако Рамуш буде изручен Србији, на Косову неће бити Срба

Посланик косовске скупштине Даут Харадинај који је брат лидера Алијансе за будућност Косова и бившег премијера Рамуша Харадинаја, изјавио је да на Косову неће бити ни једног Србина, уколико Рамуш буде из Француске изручен Србији.

Учествујући у емисији "Инфобокс" на ТВ Дукађини, Харадинај је претио и ратом уколико суд у Колмару, у Француској, донесе одлуку о изручењу Рамуша Харадинаја Србији, јавља Бета.

"Могу нас увести у рат, ништа друго. Ја за друге не знам, али знам за себе: ако погреше и ако то ураде (изруче Харадинаја) треба да буду спремни за озбиљније теме. Ако желе Косово етнички без Срба, онда нека се шале", рекао је Даут Харадинај.

Апелациони суд у Колмару одлучио је у четвртак да Харадинај остане у Француској и чека наредно рочиште, 27. априла, на којем и суд требало да се донесе одлуку о захтеву Србије за његово изручење.

Харадинај је јуче после завршетка рочишта рекао да очекује да ће 27. априла бити ослобођен.

У изјави за приштинске медије, Харадинај је позвао своје присталице да буду мирни јер сматра да је "правда у целости на његовој страни".

Харадинај је оптужен за ратне злочине на Космету током рата 1998. и 1999. године, док је ухапшен 4. јануара на аеродрому у Базелу, по Интерполовој потерници Србије због оптужби за ратне злочине.

Француски суд га је 12. јануара пустио из пртивора али условно, да у Француској сачека коначну одлуку о изручењу.

Харадинаја је 2012. године Хашки трибунал за ратне злочине у бившој Југославији ослободио оптужбе за ратни злочин.

Од рата у Македонији 2001. године налази се на америчкој црној листи. 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво