Отказана посета Томислава Николића Косову и Метохији

Како РТС сазнаје, сутрашња посета председника Србије Томислава Николића Косову и Метохији отказана је јер су власти у Приштини онемогућиле улазак његових сарадника у Покрајину.

Председник Србије Томислав Николић и директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић требало је да сутра бораве у Штрпцу на обележавању Бадњег дана.

Дописник РТС-а са Космета јавља да је Николићева такозвана "претходница" данас на Мердару била малтретирана и да се особље некоректно понашало према њој.

Они су јутрос, од 8.30 часова, стајали више сати без икаквог објашњења, надлежни и дежурни на прелазу им се уопште нису обратили, а потом су, по налогу председника, кренули назад за Београд.

О званичном отказивању посете, саопштење је издала владина Канцеларија за КиМ. 

Косовско Министарство спољних послова саопштило је по подне да је влада у Приштини одбила захтев председника Томислава Николића и других званичника Србије да у петак бораве на Косову, због "кашњења у процедури пријаве, предвиђене споразумом о посетама високих званичника две земље".

У међувремену је из Председништва стигла најава редакцијама да ће Николић сутра традиционално унети бадњак у зграду Генералног секретаријата председника Републике, чиме је практично потврђено да се одустало од посете Штрпцу.

Очекује се да ће Николић том приликом новинарима образложити разлоге за то.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво