Џозеф Бајден у Београду

Потпредседник САД Џозеф Бајден боравио је у посети Београду, где се састао са српским државним врхом. Америчког званичника дочекао је на аеродрому премијер Александар Вучић, а у Палати "Србија" приређен је свечани државни дочек уз интонирање химни.

19.40 - Џозеф Бајден са премијером Вучићем отишао у обилазак Скадарлије.  

18.50 - Председник Србије Томислав Николић састао се са потпредседником САД Џозефом Бајденом у Палати "Србија".

18.00 - На заједничкој конференцији за новинаре са Џозефом Бајденом, Александар Вучић поручио да су билатерални односи Србије и САД на узлазној путањи. Бајден изразио саучешће породицама жртава НАТО кампање.

16.15 - Делегација потпредседника САД Џозефа Бајдена стигла испред Палате "Србија", где је америчког званичника сачекао премијер Србије Александар Вучић, након чега следи састанак у четири ока.

14.20 - После дочека хлебом и сољу на аеродрому, у Палати "Србије" биће приређен званични дочек за америчку делегацију.

14.05 - Авион потпредседника САД слетео на београдски аеродром.

Џозефа Бајдена је уз интонирање химни, почасну гарду и црвени тепих, испред Палате "Србија" дочекао премијер Србије Александар Вучић.

У делегацији су били још и потпредседници Владе Србије Ивица Дачић, Небојша Стефановић и Зорана Михајловић, министар одбране Зоран Ђорђевић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

После разговора двеју делегација, затим разговора у четири ока Вучића и Бајдена иза затворених врата, премијер и потпредседник САД су се обратили новинарима.

Џозеф Бајден је у Београд стигао око 14 часова, у друштву супруге Џил и унуке, али и са делегацијом у којој је више од 400 људи. На аеродрому су их дочекали председник Владе Србије Александар Вучић и амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

Гости су, традиционално, послужени погачом и сољу, уз постављену Гарду Војске Србије и црвени тепих.

Џозеф Бајден се састао премијером Александром Вучићем и са председником Србије Томиславом Николићем.

Током боравка потпредседника САД у Београду на снази су биле све неопходне безбедносне мере, какве су већ виђене и приликом претходне, прве посете Београду, 2009. године.

Палату "Србија" надлетали су хеликоптери, а саобраћај на Булевару Михаила Пупина је био затворен, што је видљив део иначе опсежних мера безбедности.

Долазак потпредседника САД Џозефа Бајдена каснио је неколико сати због лоšших временских услова у САД. 

У одлазећој америчкој администрацији Бајден је задужен за Балкан, а у своју другу посету Београду стигао је непосредно по формирању нове владе.

Бајден се данас по други пут састао са премијером Вучићем од септембра прошле године, када су се састали у Вашингтону.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво