Вучић: Непотребно је бесправне објекте рушити ноћу

Премијер Србије Александар Вучић каже да не разуме оне који су одлучили да рушење у Савамали обаве током ноћи јер је реч о бесправно подигнутим објектима. Оне који су рушили назвао је "комплетним идиотима". Истакао је да надлежни органи треба да наставе свој посао.

Александар Вучић је у Врању, где је најавио "златне године" за Србију, у разговору са новинарима говорио о рушењу објеката у Савамали, истичући да том приликом нико није повређен.

"Ако мене питате ја мислим да онај ко би то урадио, а да је желео да уради било ко из власти, да је тај комплетни идиот, јер је то требало да уради у по бела дана, јер су у питању бесправни објекти, који су ружно изгледали и од којих су корист имали само они чији су били", рекао је премијер након пуштања у рад нове производне линије "Бритиш Американ Тобака".

Уместо да су дошли "у по бела дана" то да поруше, не разумем коме је то било потребно, каже Вучић и додаје да су могли њега да позову.

"Дошао бих да тамо станем и да кажем да ту хоћемо да направимо најлепши део града, а не прљаве уџерице", рекао је Вучић.

Премијер је рекао да полиција ради свој посао и позвао на стрпљење, приметивши да је две недеље било потребно да буду ухапшени навијачи, који су тукли људе испред стадиона, иако се и пре тога причало како их неко штити...

"Пустите надлежне органе да раде свој посао и немојте да претерујете у значају догађаја, јер видим како и ко прави политичке случајеве негде где их нема", рекао је Вучић новинарима у Врању.

"Полицији нико није забранио да реагује"

Вучић је напоменуо и да полицији нико није забранио да реагује приликом рушења, како то тврди заштитник грађана Саша Јанковић, већ да се полиција позивала на комуналну полицију због нестанка струје и самог посла који се обављао.

"Сасвим сам сигуран да нико није забранио полицији, али и то је посао за надлежне органе", рекао је Вучић и поновио да не разуме шта је смисао свега, јер види да неки имају фантомке, "које су им ваљда остале из времена приватизације, када су упадали по фабрикама, пљачкали, отимали народу новац....".

"Како ти мајсторе знаш да има фантомка да се купи, ја не знам", упитао је Вучић.

Према његовој оцени, Савамала је некима послужила за политичку промоцију, јер су "цео живот радили на затварању фабрика и радних места, па немају чиме да се похвале, и морају да пронађу тему и причају глупости".

"Веома поштујем шта кажу институције, сви заштитници овога света, све је супер, али надлежни органи, тужилаштво и МУП су ти који дају коначну реч и они ће у складу са законом да поступају и дају оцену", навео је Вучић.

"Убица Јелене Марјановић неће проћи некажњено"

Премијер је рекао и да је сигуран да убица певачице Јелене Марјановић неће проћи некажњено и да ће полиција, као и у другим случајевима, обавити свој посао.

"Сигуран сам да ћемо и у овом случају све да откријемо и да убица Јелене Марјановић неће проћи некажњено. Нема ниједног великог случаја у последње две или три године, да полиција није обавила свој посао", рекао је Вучић новинарима.

Подсетио је да је полиција својевремено нашла и убицу мале Тијане и решила убиство на Бранковом мосту.

Упитан да ли има нове информације у вези са убиством и може ли да појасни своју ранију изјаву да се зна ко је убица, Вучић је негирао да је рекао да је убица познат.

"Ја сам рекао да мислим да је полиција искључила све друге могућности, али да нема материјалне доказе које би за тужилаштво било довољно да покрене поступак", рекао је Вучић.

Истиче да не зна више информација о том случају.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво