Уведена ванредна ситуација на територији целе Србије

Влада Србије је, на предлог Републичког штаба за ванредне ситуације, прогласила ванредну ситуацију на територији Републике Србије. Припадници Војске помажу полицији у заштити граница.

Одлука је донета као превентивна мера којом ће се олакшати и убрзати деловање свих органа Републике Србије у заштити живота и безбедности грађана и ствари, као и отклањању последица поплава, саопштено је из Владе.

Влада Србије ће свакодневно имати седнице Републичког штаба за ванредне ситуације, континуирано пратити ситуацију на терену и о томе обавештавати грађане, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Свеукупну ситуацију отежава и мигрантска криза, па ће полицији у заштити граница, у данима који су пред нама, помагати и Војска Србије.

Влада Србије апелује на све грађане да поштују одлуке Владе и учине све како би се спречиле веће последице током критичног кишног периода који нас очекује до уторка.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је за РТС да у наредних 48 сати може доћи до већих падавина и позвао грађане да се одазову позивима за евакуацију уколико то буде било потребно.

Министар Небојша Стефановић истиче да је на терену више од 1.000 припадника полиције и додаје да ће их бити упућено двоструко више у области где се очекује изливање река.

"Превентивне мере су добродошле, пратимо из сата у сат пораст водотокова у целој Србији", рекао је Стефановић после ванредне седнице Владе.

Истиче да не може да каже до када би ванредна ситуација могла да потраје и да се додатне падавине очекују за викенд.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво