"Ја се обраћам како желим, ви ме критикујте како вам воља"

Премијер Александар Вучић је после кратке полемике с новинарком РТС-а рекао: "Ја се обраћам како желим, ви ме критикујте како вам воља." Новинарка му је замерила што политички сврстава новинаре, а он је узвратио да му оспорава оно што је свима очигледно и што и РТС узима себи за право, сврставајући поједине медије, попут Пинка и Информера, на "другу страну".

Наиме, новинарка РТС-а (Милица Јевтић, прим. ред.) је премијеру, након што је у дијалогу са новинарком Радио-телевизије Војводине поменуо "ови ваши", рекла да не би требало да "етикетира колеге новинаре" док раде свој посао.

"Немојте се љутити, али ја сам тај који ће да се обраћа како жели, а ви ме критикујте како вам воља", поручио јој је премијер.

Вучић је новинарки рекао и да му дозволи да одговори на питање које му је постављено и да не одговара уместо њега, што, како је приметио, РТС увек чини.

На опаску може ли то да докаже, Вучић је рекао да неће да доказује ништа, већ да само пружа одговоре.

"Ни ви немате доказе, осим што сте хтели још једном да покажете и да се зна на који начин се понашате према Влади", рекао је Вучић.

А кад је реч о етикетирању, приметио је да РТС то често чини, уместо да ради свој посао.

"То што се тиче вашег етикетирања на РТС-у, није вам први пут. Ви стално на вашој телевизији сврставате Информер и Пинк, а мени не дате да радим нешто што је очигледно свима, а то је да је јасно ко кога у политичком смислу подржава", навео је Вучић и поручио:

"Само ви радите свој посао, немам ништа против тога, на свако питање ћу вам одговорити, али немојте ви да одговарате у моје име. Само немојте да ми одузимате то право, ваша колегиница је поставила питање и ја сам одговорио", рекао је Вучић и додао да никога није увредио, нити је изговорио какву ружну реч.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво