Мали: ДС да види извеšштај о Новој години па моžже и Нобел

Организацијом новогодишњих празника овог пута смо урадили највише за промоцију Београда, у коју смо уложили око 20 милиона динара, а очекујемо да бар толико милиона евра зарадимо, изјавио је градоначелник Синиша Мали и напоменуо да ће извештај о добити бити представљен јавности средином фебруара.

"Нема потребе да било шта кријемо, нити смо икад крили. Нисмо крили ни уговоре о 'Ер Србији', ни о 'Београду на води', сигурно нећу крити улагања града у новогодишње манифестације", рекао је Мали у интервјуу Танјугу.

Поводом критика да је организација дочека Нове године нетранспарентна, Мали каже да се извештај увек подноси на крају, па ће извештај о прослави бити представљен када се све манифестације у оквиру прославе новогодишњих празника заврше.

"Желели смо туристима да дамо најлепше могуће искуство, да осете дух Београда, ресторане, клубове, позоришта, али и забаву кроз свакодневне концерте и манифестације", објаснио је Мали.

Како је рекао, не жели да Београд конкурише Загребу, Љубљани, Сарајеву, Скопљу, већ Паризу, Лондону, Москви, Истанбулу, Атини...

"Ово је само први корак ка томе, уколико будемо потврдили да смо на добром путу, ми ћемо следеће године издвојити још више новца и направити још лепши дочек у Београду", напоменуо је градоначелник и додао да су поред града средства издвојили и спонзори, који ће такође бити обелодањени.

Идеја о Нобеловој награди му се допада, и питаће, каже, шефа одборника ДС-а у Скупштини града који га је за награду предложио, Балшу Божовића, када буде представио извештај да ли ће га кандидовати или не.

"Ја се надам да хоће", рекао је Мали додајући да не може нико да га убеди у то да је лоша идеја да уложимо око 20 милиона динара, а да приходујемо 20 милиона евра, јер је то "прави посао који Град ради".

Мора се, како је рекао, улагати у туризам у престоници, нарочито кад знамо да у 2016. почињу директни летови Београд - Њујорк, јер је то, оценио је, сјајна прилика да промовишемо земљу и град и на другој страни Атлантика.

"Желимо да људи који долазе из САД, Канаде и у Хрватску, Словенију, Мађарску, Бугарску, а прво слете у Београд, проведу дан, два, три у нашем главном граду, јер ћемо и тако зарадити", поручио је Мали.

Подсетио је да је у 2015. години смањен дуг града, као и дефицит, наводећи да је планирано да дефицит, који је крајем 2013. био 20 одсто, наредне године буде испод четири процента.

У 2015. години градоначелника Београда пратило је неколико афера и у неколико наврата затражена је његова смена, али он одбацује све наводе, истичући да посао ради часно и савесно.

Кад је реч о 24 стана на бугарском приморју, Мали сматра да у те наводе више нико не верује и додаје да је поднео и кривичну пријаву бугарској полицији, и сва документа нашој Агенцији за борбу против корпуције.

"Тај процес је у току и не бих се мешао. Они нека ураде све што је у њиховој надлежности, а у Бугарској нека утврде ко је и на који начин фалсификовао та документа", навео је Мали.

За њега је, каже, важно, да никада нико није имао прилику да каже да је нешто лоше урађено у граду, да је намештен неки тендер или да је било неке крађе.

"Ти напади су дошли из опозиције, јер не постоји разлог да вас неко други нападне политички. Волео бих када би ме неко из ДС-а напао и рекао 'то што си урадио са Београдом на води није добро, ми бисмо то урадили боље', а никад то нису урадили, са превозом, вртићима.. нико ме никада није критиковао и напао на такав начин, немају шта да кажу и онда крећу лични напади", рекао је Мали.

О оставци, како каже, ни не размишља.

Додаје да су односи у градској власти сасвим коректни, да она функционише као тим и дели исту визију, као и да не очекује никакве промене.

"Задовољан сам и како радим са свим својим сарадницима, и са СПС-ом. Договарамо се око свих елемената, планова и инвeстиција и добро их реализујемо. СНС има већину, одлуке су на неки начин наше, визија је наша, али сви коалициони партнери деле исту визију - за бољи Београд", закључио је Мали.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво