ДС се неће бавити више Стефановићем

Демократска странка се више неће бавити Бориславом Стефановићем, који је годинама био високи државни функционер, подржавао страначки програм и спроводио политику Владе без иједне једине примедбе, а сада "одједном схвата да је одувек био изразити левичар", саопштила је Демократска странка. ДС очекује да Стефановић врати посланички мандат.

Како је наведено, што се ДС тиче, Борислав Стефановић, који је данас потврдио да напушта ту странку, има само једну обавезу - да врати посланички мандат, "организацији која му је тај мандат дала на чување, и која је мандат добила захваљујући програму са којим се господин Стефановић напрасно не слаже".

Наводи се да, ако су Стефановићу ДС и њен програм толико страни и неприхватљиви, нека докаже да су му стране и неприхватљиве посланичке привилегије које му је дала та и таква странка на основу тог и таквог програма.

"Другачији расплет био би дубоко неморалан и политички неприхватљив", наводи ДС и додаје да је сада, када је Демократска странка у опозицији, Стефановић схватио да је одувек био изразити левичар, а не социјалдемократа, а притом, у ДС је ушао као либерал и функционер Грађанског савеза Србије.

"Тешко је поверовати да је промена три идеологије у неколико година искрена, а још је теже поверовати да је излазак из странке непосредно пред изборе - частан чин. Управо супротно", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, од чина Борислава Стефановића корист има само Александар Вучић и владајућа странка, а ДС неће улазити у то због чега је Стефановић прегазио много пута јавно дату реч да неће излазити из странке пред изборе, нити ће улазити у то са ким је тај излазак договорио, и откуд му тако огромна медијска пажња о којој представници ДС и других опозиционих странака могу само да сањају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво