"Беспризорни напади на премијера"

Поводом оптужби које су на рачун премијера Александра Вучића изнесене у листу "Курир", реаговали су чланови Владе, тужилаштво и политичке партије.

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да напади на премијера Александра Вучића потврђују да је циљ такве хајке дестабилизација Србије.

Ивица Дачић каже да беспризорни напади на премијера у данима када је завршио најуспешнију посету Кини у неколико последњих деценија, када је донета историјска одлука о отварању првих поглавља у преговорима са ЕУ и у предвечерје Министарског савета ОЕБС-а када ће Србија бити дипломатска престоница света, потврђују да је циљ такве хајке дестабилизација Србије, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Председница Скупштине Маја Гојковић изразила је забринутост због "хајке и учесталих напада" на премијера Александра Вучића, чији је циљ, како оцењује, очигледно дестабилизација Србије.

Републички јавни тужилац Загорка Доловац рекла је да Више јавно тужилаштво у Београду проверава све наводе који су изнети у јавности на рачун премијера Александра Вучића.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић осудила је медијске нападе на премијера Србије Александра Вучића и поручила да му пружа пуну подршку, а те нападе оценила као недопустиве и врло штетне по државу Србију.

Потпредседница Владе, наводи се у саопштењу, апелује на премијера да, управо након ових напада, Влада Србије још више и боље настави борбу против криминала и корупције, по којој је премијер Вучић препознат као лидер и у региону.

"Пружам пуну подршку премијеру и стављам му на располагање све своје умеће и рад да настави да Србију води путем Европе и да настави са спровођењем економских, друштвених и социјалних реформи које ће Србију довести у ред модерних европских земаља", истакла је потпредседница Владе Зорана Михајловић.

Такође, министар Александар Вулин наводи да интензивирање медијске хајке на премијера Вучића има за циљ дестабилизацију Србије и њено увођење у спиралу политичких сукоба и слабих влада, о чијој судбини не одлучују не они које су грађани изабрали, већ они који покрећу те нападе.

И министар рударства и енергетике и заменик председника СПС-а Александар Антић оценио је да је напад на Владу и њеног председника исфабрикован и да има за циљ да дестабилизује владу коју води Александар Вучић.

Министар одбране Братислав Гашић оштро је осудио, како каже, најновији покушај медијског рушења угледа и интегритета премијера Александра Вучића, са циљем дестабилизације Србије.

Гашић је указао на чињеницу да ово није прва, већ последња у низу конструисаних афера, осмишљених, како је рекао, искључиво са циљем да се компромитује премијер, који је преокренуо негативне токове у Србији, извео земљу из предстечајног стања, покренуо реформе и обезбедио угледну позицију и владе коју води и државе Србије на међународној сцени.

"Симптоматично је да се овакве афере конструишу по правилу пре или после значајних искорака Србије", рекао је Гашић Танјугу и подсетио да у наредној недељи Београд постаје дипломатски центар и место министарске конференције ОЕБС-а.

Гашић је такође истакао да безрезервно подржава премијера, као што му верује и огроман број грађана Србије.

Министар здравља Златибор Лончар рекао је да је бивши директор Курира Александар Корниц, који је оптужио премијера Александра Вучића за наводне притиске и уцене, човек са озбиљним здравственим проблемима и да је злоупотребљен.

"Апелујем на све да се престане са злоупотребом људи који имају здравствене проблеме. Они нису криви. Не треба се тиме играти, тим људима мора да се помогне", рекао је Лончар за ТВ Пинк.

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је да је премијер Александар Вучић, који је дао исказ поводом оптужби које су о њему изнесене у дневном листу Курир, показао да поштује и грађане и институције и да закон важи за све подједнако.

"Србија је држава на европском путу у којој постоји владавина права. Премијер Србије је показао и поред очигледно неутемељених оптужби, да поштује грађане и институције, и својим чином показао да закон важи за све пођеднако", рекла је Јоксимовић Танјугу.

Додала је да покушај дестабилизације у тренутку када Србија напредује на европском путу и стабилан је партнер у одржавају регионалне стабилности није у интересу наше земље и грађана.

Истакла је да ће влада на челу са премијером наставити да води политику стабилности и реформи на путу напретка Србије.

Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду најавио је да ће позвати своје чланове и грађане Србије на окупљање у Београду, уколико за 24 часа не престану "политичко-мафијашки покушаји рушења" премијера Александра Вучића.

Социјалистичка партија Србије саопштила је вечерас да "чврсто стоји" уз Владу Србије на челу са Александром Вучићем, јер су за веома кратко време постигнути велики резултати који су кључни за будућност Србије. 

Нова Србија изразила је забринутост за безбедност премијера Александра Вучића и његове породице и затражила од надлежних да обезбеде мир и стабилност у земљи и хитно реагују против малобројних појединаца којима је, како наводи, непоштовање закона и хаос једини полигон деловања.

Социјалдемократска странка оценила је да вештачко креирање атмосфере ванредног стања и тензија у друштву озбиљно угрожава демократију у Србији.

"Нама је потребна демократизација и борба идеја о економском развоју, а не полиграфизација и борба таблоида за тржиште у којој представници власти активно учествују", оценио је СДС у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво