Стефановић: Премијер Вучић прошао полиграф

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да је председник Владе Србије Александар Вучић прошао полиграфско тестирање, поводом оптужби које су о њему изнесене у дневном листу "Курир". Премијер никада није срео бишег директора “Курира“ и никада није разговарао са њим, потврђено је на полиграфу.

Небојша Стефановић је, на конференцији за новинаре, рекао да се премијер Александар Вучић добровољно подвргао детектору лажи и "негирао оптужбе које су против њега брутално изнесене" у листу Курир.

Министар је навео да је МУП Србије примио обавештење од председника Владе на околности оптужбе и да је прошао полиграфско тестирање.

"Вучић је одговарао на питања да ли је икада видео Александра Корница, за којег се наводи да се састајао са њим и тражио одређене ствари, да ли му је икада нудио страначку функцију, новац или било шта друго у замену за неистинито сведочење", рекао је Стефановић.

Истакао је да је премијер на сва питања одговорио са "не" и да је детектор лажи показао да говори истину.

"Александар Вучић никада није срео Корница, никада са њим није седео било где, а нарочито не у кафани, Вучић ретко иде у било какве кафане", рекао је Стефановић.

Mинистар полиције је рекао да ће МУП спровести истрагу која ће показати ко је и са каквим циљем изнео "бруталне информације и ширење лажи против председника владе".

"Полиција ће током дана покушати да дође и до Александра Корница, да га саслушамо и након подношења извештаја очекујем да ће се Тужилаштво изјаснити о нашем раду и квалификацији дела", подвукао је Стефановић.

Како је рекао, морамо да покажемо да ће Србија бити правна држава, да њом неће управљати криминалци и да ће свим ресурсима да се бори против дестабилизације.

"Премијер је показао да је један од нас, обичан грађанин, и показао да је нормалан човек коме је истина и правда преча од било какве функције", истакао је Стефановић.

Министар полиције је додао да је ухапшен С. М. из Шеховића у БиХ, бивши припадник полиције Републике Српске и бивши припадник полиције Србије, који је у вези са барско-будванском криминалном групом.

"Појачане су мере безбедности председника владе и других функционера. Мислимо да иза овога стоје озбиљне криминалне групе. Веома смо заинтересовани за детаљну и брзу истрагу и показаћемо шта су били мотиви криминалне групе да се нађу близу председника Владе и његове породице", додао је Стефановић.

Поводом тврдњи листа Курир да је учествовао у притисцима, уценама и изнуди према бившем директору тог листа Александру Корницу, премијер Вучић је раније данас био на саслушању.

У међувремену, српско Тужилаштво поручило је да ће, у сарадњи са другим државним органима, спречити дестабилизацију земље покретањем одговарајућег кривичног поступка

Иначе, Курир је данас објавио да је премијер Вучић, са још неколико лица, пре двадесетак дана тражио од Корница да лажно сведочи и лажно оптужи власника тог листа Александра Родића.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво