Читај ми!

Словенија и Аустрија затварају границе

На основу договора земаља Шенгена, Србија је обавештена да ће доћи до затварања граница Словеније и Аустрије. Хрватска разматра затварање своје границе, што је већ данас најавила и Македонија.

Како РТС сазнаје, по повратку премијера Вучића из Бујановца и Прешева, у уторак око 21 сат биће одржана још једна седница Бироа за координацију служби безбедности. На тој седници ће се разматрати став Србије о том питању.

Министар спољних послова Словеније Карл Ерјавец рекао је у Бриселу да, после напада у Паризу, очекује нове, одлучније мере за управљање приливом избеглица.

Ерјавец је, после састанка министара спољних послова ЕУ, рекао да су миграције и тероризам две различите теме које су, нажалост, испреплетане, имајући у виду да се сумња да је један од нападача у Паризу прешао пут од Грчке до Француске са избеглицама.

Француска ће у петак затражити да Европа уведе хитну унутрашњу контролу граница и привремену суспензију Шенгенског споразума, позива се на дипломатске изворе британски Телеграф. 

Како су саопштиле македонске власти, почело је рашчишћавање земљишта код Ђевђелије због евентуалног постављања жичане ограде, која ће, како тврде, служити за ограничавање броја миграната који могу да уђу у њихову земљу. Ако затреба, војска би у року од осам сати могла да подигне зид.

Упркос најновијим догађајима, министарства унутрашњих послова Словеније и Аустрије демантовала су да има промена режима на њиховим границама. 

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво