Читај ми!

Амбасадор Ристић: Готово извесно да међу жртвама нема Срба

Готово је извесно да међу погинулим и повређеним грађанима у Паризу нема држављана Србије и особа српског порекла, иако треба имати одређену резерву с обзиром на то да идентификација није завршена, рекао је амбасадор Србије у Француској Рајко Ристић. Амбасадор је за РТС истакао и да су се две држављанке Србије нашле на попришту синоћњих догађаја, да су биле у једном кафићу, али да су обе изашле неповређене. Представници српске дијаспоре у Француској кажу да је било Срба међу таоцима, али да нико од њих није повређен.

Према речима амбасадора Ристића, Париз је дан после трагичних догађаја, суморно празан.

Амбасадор каже да је мирно, али та мирноћа је сабласна пошто су улице пусте, без саобраћаја.

На улицама је највише полиције и војске и све подсећа на ратно стање, рекао је Ристић за српске медије.

Амбасадор је навео да су све службе Амбасаде у пуној приправности, да се дежура 24 сата нон-стоп и сви су на располагању грађанима.

До сада, међутим, казао је, није било неке потребе за интервенцијама осим за давање техничких информација.

“Знате да је Оланд изјавио да је ово објава рата. Француска је у високом стању приправности тако да заиста је ситуација врло напета”, казао је Ристић и додао да су путеви у Француској само у првом тренутку били затворени, а да су сада проходни у свим правцима, али уз веллике мере безбедности.

Ристић је додао да дежурна служба у српској амбасади у Паризу ради непрекидно и да се сви српски држављани могу јавити на телефон +33140722424.

У Паризу се синоћ догодило неколико напада и експлозија у којима је, према последњим подацима, погинуло најмање 128, а рањено око 300 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво