Читај ми!

Стефановић: Безбедносна ситуација у Србији стабилна, грађани могу да буду мирни

Министарство унутрашњих послова и све безбедносне структуре држе ситуацију под контролом и наши грађани могу да буду потпуно мирни, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић за РТС.

После терористичких напада у Паризу али и поучени искуствима због терористичких напада у региону, Србија је већ у повишеном степену безбедности.

"Добри потези Владе и премијера, посебно када су у питању активности у региону, дају нам за право да је политика мира, безбедности и стабилности оно на чему ћемо и даље истрајавати", рекао је Стефановић за РТС.

Министар унутрашњих послова каже да ће службе појачено контролисати и мигранте који улазе у нашу земљу, али и повећати степен готовости јединица које се боре против тероризма.

"До сада није било разлога да се мења политика према мигрантима. Ми нећемо дозволити било какву антиисламску кампању или потезе уперене против муслимана или грађана било које друге вероисповести", рекао је Стефановић.

Министар је рекао да наше службе нису имале било каква сазнања да би се могли догодити напади у Паризу и навео да наше безбедносне службе редовно размењују информације са колегама из региона и света.

"Нема индиција да је Србија директно безбедносно угрожена, али наш посао је да увек будемо спремни, да пратимо све појединце који би могли да буду уплетени у терористичке кругове. Молимо грађане да имају пуно поверење у рад наших служби", поручио је министар унутрашњих послова гостујући на РТС-у.

Стефановић је додао да се Министарски савет ОЕБС-а третира као скуп високог ризика и да се припремају опсежне мере безбедности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво