Читај ми!

Амбасадорка Моро: Наша борба против тероризма биће неумољива

Кристин Моро, амбасадорка Француске у Београду, каже да је напад на Француску уперен против вредности које се бране свуда у свету. Истиче да је напад планиран споља, али уз саучесништво са неким снагама у самој Француској. За сада нема информација да ли међу жртвама има српских држављана.

Кристин Моро каже да циљ који имају терористи јесте да дестабилизују Француску, деморалишу друштво и осујете нормалан живот. Истиче да су нажалост овог пута терористи успели да осујете опрезност француских служби.

Од јануара и атентата на "Шарли ебдо" као и напада на кошер самопослугу, Француска је била суочена са претњама атентата. Моро додаје да су многи од тих случајева били осујећени.

"Француска је повређена, али она истрајава и истрајаваће. Наша борба против тероризма биће неумољива", истиче амбасадорка Моро.

Амбасадорка истиче да су примљене многе поруке подршке из читавог света, посебно из Србије.

"Ми смо примили поруке од званичника, од премијера Александра Вучића, од министра спољних послова Ивице Дачића, градоначелника Београда Синише Малог, као и од других градова у Србији. Многе поруке су дошле и од грађана Србије, који саосећају са нама", каже амбасадорка Моро.

Амбасадорка је захвалила свим личностима, како званичницима тако и грађанима који су упутили поруке солидарности, јер је, како каже, то управо снага која је потребна Француској у оваквој ситуацији.

Амбасадорка Моро каже да не може да да тачну информацију да ли међу жртвама има Срба.

Француску је затекла оваква ситуација, сви су у шоку, због тога има много посла, истиче Моро.

Тренутно, како каже, највише посла има на идентификацији жртава и то је разлог зашто не може да се каже да ли има и страних држављана док се истрага не заврши.

"Постоји забринутост за неке српске грађане који се налазе у Француској. На сајту амбасаде постављен је број за хитне позиве, преко кога сви могу добити потребне информације", каже Моро.

У току ноћи председник Републике Француске завео је ванредно стање, тако да је појачано присуство војних снага. Контрола граница је појачана како за улазак тако и за излазак из земље.

Упитана да ли има речи о акцијама са другим европским земљама, амбасадорка истиче да не зна, нити да може да каже да ли за сада постоје неке информације, пошто, како истиче, није на њој да о томе говори.

"Француска је упозната и са случајевима када је у протеклим месецима било покушаја да се организују терористички напади, а да ли је све то повезано са овим случајевима, истрага ће утврдити", закључила је амбасадорка Моро.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво