Читај ми!

Селаковић: Србија брутално нападнута

Министар правде Никола Селаковић каже да Србија није дала повода за мере које је против ње предузела Хрватска. Истиче да је тиме Србија економски брутално нападнута.

Министар правде Никола Селаковић рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а, да је Србија брутално економски нападнута од стране Хрватске.

"Србија није срећна и није неко ко се на овакве ствари смеје и ситуацију схватамо врло озбиљно. Озбиљно смо схватили ситуацију и када је почела мигрантска криза и показали смо како треба поступати, мада смо у томе остали усамљени. Србија је брутално нападнута од стране Хрватске", истиче министар Селаковић.

Каже да о разлозима због којих је Хрватска то урадила може само да се спекулише.

"Србија није дала повода за тако нешто. Неко блокира границу мимо свих споразума који постоје између Србије и Хрватске, Србије и ЕУ. Од данас овим мерама које је од поноћи предузела Хрватска, крши се слобода кретања људи, а то је једно од основних људских права", објашњава Селаковић.

Додаје да начин обраћања хрватског премијера не приличи председнику једне владе, посебно не председнику владе државе чланице Европске уније и додаје да је Србија спремна да укине контрамере када Хрватска укине једнострану блокаду.

"Замислите да нисмо реаговали никако, поставили смо рок и продужили га, а из Брисела је стигао позив Хрватској да прекине блокаду. Врло озбиљно схватамо ову ситуацију и одмераваћемо сваки наредни потез, али нећемо дозволити Хрватској да нас понижава", напомиње министар правде.

Истиче да ће се Србија обратити и Савету за стабилизацију и придруживање јер постоји једнострани акт једне чланице ЕУ.

"Какве везе са миграционом кризом имају мере које је предузела Хрватска", пита се Селаковић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво