Глишић: Нисам напустио Двери

Нисам изашао из Двери, нисам напустио идеју Двери, саопштио је Владан Глишић и оценио да "правно и идејно" представља групу грађана вери, која је придобила 200.000 гласача за свој програм породичног друштва.

"Тачно је да сам критиковао предлог газдинског статута странке Бошка Обрадовића и његових следбеника. Тај статут је предлог још увек нерегистроване странке СПД која покушава да узурпира име Двери", сматра Глишић, преноси Фонет.

У том смислу, радио сам оно што смо сви заједно радили претходних 15 година - критиковали смо квазилидерство и страначкопаразитски систем, објаснио је Глишић, који сматра да се сада то "прогони у странци Бошка Обрадовића, али то нису Двери које смо стварали".

"То нигде у цивилизованом и демократском друштву није довољно да би неко био искључен из покрета који је стварао, па тако није довољно ни за моје искључење", указао је Глишић.

Он је поручио да наставља да се бори за исте идеје за које се борио до сада и позива све који су до сада веровали у идеју Двери да се боре идаље за ту идеју.

Прелазно веће Српског покрета Двери саопштило је јуче да је Владан Глишић самовољно напустио Покрет Двери и да он више не говори у име тог покрета.

"Глишић има право да у јавности говори у своје лично име, али од Оснивачког сабора Српског покрета Двери, одржаног 27. јуна 2015. године, не говори у име Српског покрета Двери", наводи се у саопштењу, пренео је Танјуг.

Двери даље појашњавају да је од Оснивачког сабора престало да постоји Старешинство покрета Двери, те да се Глишић не може представљати као члан Старешинства.

У вишемесечним интерним и јавним наступима Владан Глишић се изјаснио против потврђеног Статута Двери, као и против изабраног председника, који је на Оснивачком сабору изабран практично једногласно, рачунајући и глас Владана Глишића, напомииње су саопштењу.

На тај начин, Владан Глишић је самовољно напустио политичку организацију Српски покрет Двери, што је Прелазно веће и констатовало, наводи се у саопштењу и констатује да ће постојати могућност сарадње са њим убудуће, с обзиром да су им политички циљеви исти.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво