Читај ми!

"Тражиће да признамо Косово за улазак у ЕУ"

Председник Томислав Николић каже да "апсолутно зна" да ће се Србија наћи пред избором: или Косово или Европа. На то морамо да будемо спремни, поручује Николић. Председник Србије сутра ће телефоном разговарати са председником Русије Владимиром Путином, потврђено РТС-у у кабинету председника.

Предсeдник Србије Томислав Николић рекао је у интервјуу за Вечерње новости да ће нас Брисел суочити са признавањем Косова и да на то морамо да будемо спремни.

"О томе што пре треба да постигнемо национални консензус и време је да о томе разговарам са премијером Вучићем", рекао је Николић, преноси Танјуг.

Николић додаје да речи комесара ЕУ Јоханеса Хана, који је о томе говорио, нико из ЕУ није демантовао, "а то значи и да комесар није говорио само из своје главе, већ је очигледно изнео званичан став".

Упитан да ли би предводио државу која би се одрекла Косова зарад чланства у ЕУ, Николић каже да не би учествовао у Влади која би признала независност Косова и "која би мерила хоћемо ли више евра добити ако га се одрекнемо".

На додатно питање сматра ли да би Влада у том случају пошла за њим, одговара да не сумња да би Влада имала исту позицију.

"Не мора да пође за мном. Пошла би за својим Уставом, интересима и расположењем грађана Србије, чашћу, моралом... Не сумњам да би Влада имала исту позицију у том случају", рекао је председник Србије и додао да међу људима који нешто значе у српској политици не види ниједног који би се одрекао Косова и да бисмо се "истовремено одрекли свега онога што нас чини Србима".

Николић је такође, упитан зашто је одлучио да први од званичника о томе проговори, рекао да види да се осим њега на ту тему нико не изјашњава или каже да тог услова нема у преговорима.

"Не треба да забијамо главу у песак попут ноја и да не видимо лава који нас једе одозго", закључио је председник Србије.

Број коментара 98

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво