Читај ми!

Трише: Импресивна политика Владе ка ЕУ

Председник европског огранка Трилатералне комисије Жан-Клод Трише оценио је да је политика Владе Србије о прогресивном приступању Европској унији јасна, импресивна и убедљива.

Жан-Клод Трише је у интревјуу Танјугу, на маргинама састанка Трилатералне комисије, рекао да Србија маршира ка реформама, на пољу економије као и кад је реч о свим другим елементима који су потребни за чланство у ЕУ.

Трише је приметио да је, очигледно, реч о веома амбициозном програму, који изискује време.

Према његовим речима, премијер Србије Александар Вучић је учесницима овог скупа изузетно јасно изложио како он види ствари и какав је став Србије, који подразумева постепено приступање ЕУ.

"Свима нам то изгледа веома јасно, импресивно и убедљиво", истакао је Трише, који је и бивши председник Европске централне банке.

Упитан шта би, у контексту недавног инцидента који се догодио током фудбалске утакмице Србија-Албанија, требало учинити како би се сачувала безбедност региона и предупредили слични инциденти, он је указао да су организатори дужни да обезбеде да се тако нешто не понови.

С тим у вези, Трише је изразио уверење да ће предстојећи сусрет између представника српске и албанске владе бити "веома добар знак да ће тај инцидент бити бачен у заборав и да ће се кренути напред".

Трише је предочио да су односи са Русијом и Украјином веома важни и да су тема разговора учесника тродневног састанка у Београду, који је затворен за јавност.

"Ми смо организација која је посвећена миру, просперитету, стабилности на нивоу читавог света - у нашем су саставу Европљани, Азијци, Американци. Међутим, ми не доносимо одлуке, већ омогућавамо размену свих могућих ставова на систематски начин, а нарочито о тешким питањима", објаснио је Трише.

Према његовим речима, Трилатерална комисија има за циљ да успостави комуникацију између страна како би се проблем превазишао, пре него што одговорне институције донесу одлуку.

"Веома смо почаствовани и захвални што нас је Влада Србије, заједно са српском групом Трилатералне комисије, позвала у Београд. Сматрамо да је ово прилика да разговарамо о свим актуелним европским темама, као и да боље разумемо пут Балкана ка ЕУ", закључио је Трише.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво