Читај ми!

Штајнмајер: Немачка се ангажује за цео Балкан

Немачки министар спољних послова Франк-Валтер Штајнмајер оценио је да данашња конференција у Берлину о Западном Балкану показује да се Немачка и даље снажно ангажује за целокупни регион и подржава европску перспективу свих држава Западног Балкана.

Шеф немачке дипломатије каже да та земља жели да искористи састанак у Берлину како би одала признање досадашњем напретку региона на путу у Европску унију, преноси Бета.

"Истовремено, расправљаћемо о питањима која су одлучујућа за брзину и успех приближавања Западног Балкана ЕУ. Том приликом, биће речи и о томе како државе, па и у оквиру регионалне сарадње, могу да унапреде неопходне реформе", рекао је Штајнмајер.

Штајнмајер је истакао да се "радује што у Берлин долазе његове колеге из свих држава Западног Балкана и други активни партнери".

"Управо у светлу актуелних међународних криза у нашем суседству, са својим колегама желим да се консултујем како заједничке европске вредности и интересе појачано можемо да изразимо кроз једну јединствену европску спољну политику", рекао је немачки министар спољних послова.

У оквиру конференције о Западном Балкану немачке владе, Штајнмајер ће примити на консултације шефове дипломатија девет земаља као и једног члана Европске комисије у Вили Борсиг у Берлину.

После консултација у Вили Борсиг, министри ће учествовати у даљем програму конференције у уреду немачке канцеларке.

У делегацији Србије ће између осталих бити и премијер Александар Вучић, као и први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић, који ће учествовати у делу конференције који је намењен министрима спољних послова и говориће на панелу "Економско управљање и приближавање ЕУ".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво