Читај ми!

Писмо Покрета социјалиста синдикату "Слога"

Покрет социјалиста поручио је синдикату "Слога" да у преговорима о изменама Закона о раду учествују репрезентативни синдикати, послодавци и држава и да ће они донети решење које ће значити бољитак за земљу.

У писму упућеном том синдикату, Покрет социјалиста "неизмерно захваљује на свакодневној бризи о предлогу измена и допуна Закона о раду".

"Видимо да сте пре свега забринути за процедуре доношења закона и за процесе социјалног дијалога, где ви наравно не учествујете јер не представљате никога", каже се у саопштењу и додаје да би, како се истиче, било поштеније да се саопштења тог синдиката потписују као саопштења ДС-а.

"У ствари, није тачно да не представљате никога. Сви у Србији знају да сте ви део остатка Демократске странке, која себе назива 'Демократска странка на старој адреси'", наглашава се у саопштењу, које преноси Танјуг.

Наводи се и да ће држава са репрезентативним синдикатима и послодавцима донети добро решење.

"Што се тиче преговора о изменама и допунама Закона о раду, за то ви не брините, на њима учествују и учествоваће, репрезентативни синдикати, послодавци и држава, и сви они ће, у интересу напретка ове земље доћи до решења, решења које ће значити бољитак. Нико неће бити презадовољан свим решењима, али Србија ће ићи напред", каже се у саопштењу.

Покрет социјалиста истиче да "као једина изворна партија борбене левице у Србији", снажно подржава Владу Србије и предложене измене и допуне Закона о раду, и сматра да ће се, доношењем овог, и других реформских закона, створити бољи привредни амбијент.

"То значи нове инвестиције, нова радна места, смањење незапослености, веће плате и бољи стандард. Желимо више посла, желимо да живимо од свог рада а не од свог нерада", закључује се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво