Читај ми!

Смењени сви начелници управа у полицији

Сви начелници управа у полицији биће смењени, и то је пет начелника у пет управа, рекао премијер Александар Вучић. Истакао је да није задовољан борбом против нарко-картела.

Одлука је донета у складу са иницијативом министра полиције, а сагласност је дао и директор полиције, рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

"То је био једини начин. Данас би и директор полиције Милорад Вељовић био смењен да није изабран на конкурсу, не зато што је лоше радио, него зато што морамо да пресечемо ситуацију", рекао је Вучић.

Истакао је да Вељовић остаје на месту директора полиције и да су пред њим велики задаци.

На место смењених начелника управа у полицији биће привремено постављени њихови заменици, рекао је премијер и истакао да то не значи да ће било ко у полицији "некоме да скида главу".

Вучић је рекао да није био задовољан резултатима у борби против нарко-картела, наводећи да у Србији, осим акције "Гром 1", није спроведена ниједна успешна акција у борби против нарко-картела.

Навео је да је пре двадесет дана министру Стефановићу и директору полиције Вељовићу, шефовима управа Милићу и Миловићу рекао да сами бирају датум и да покажу резултат.

Желео сам да наставимо жестоко по нарко-клановима и тражио сам резултате, а да они употребе сва могућа средства, рекао је Вучић и додао да се тада, нажалост, видело да постоје унутрашње ствари које много више занимају неке људе у оквиру полиције, а њихове акције свеле су се на "бацање певачица по сплавовима".

"Рекао сам: Употребите хеликоптере, ако је потребно, и војне хеликоптере. Завршите једанпут са том бандом. Немојмо да јуримо људе са по грамом, или једним и по грамом по 'Фристајлеру', а да ове који их снабдевају десетинама килограма више не јуримо. Ја вам сад кажем: Ја то не могу више да трпим, немам стрпљења више. Немају ни грађани Србије стрпљења. Све више нам деце умире од дроге", поручио је премијер.  

Навео је и да је председник Николић у праву када каже да је уве дојављивано дилерима када се поведе акција против њих.  

"Али то се дешавало и претходних 20 година. Ни ми, међутим, немамо до сада драматично велику акцију против њих, па у коме је онда проблем", упитао се Вучић.

Тражио је, како је рекао, да се поименце означе лица за која се зна да су највећи нарко-дилери, да буду праћена и приведена правди, али то се није догодило.

Премијер је објаснио да је после данашњих разговора са председником и ресорним министром имао и разговоре са директором полиције Милорадом Вељовићем и са начелником УКП-а Родољубом Миловићем.

"Прича о наводном постојању земунског клана сада је измишљотина Љубише Бухе Чумета и он је то јавио и медијима и политичарима", изјавио је Вучић, наводећи да су смене у врху полиције уследиле јер су "полицијске службе почеле да се баве саме собом, политиком и све већим утицајем на медије".

Вучић је рекао и да верује да је Родољуб Миловић поштен полицајац, објашњавајући да је лаж да је Миловић сарађивао са Дарком Шарићем.

Србијом неће владати Дарко Шарић, рекао је Вучић.

Истакао је да је највећи нарко-дилер у Србији извесни "Космајац", чије име нико не сме да каже, јер га се сви плаше.

"Каква је то држава кад нико не сме да каже ко је нарко-дилер, него то морам ја, па ће сад да ме тужи... Кажу да доказа за његово хапшење нема, а јуре дилере по 'Фристајлеру'", додао је Вучић.

Поручио је да жели да се настави жестока борба против нарко-дилера у највећим градовима: Београду, Новом Саду, Нишу, Крагујевцу, Суботици, Лесковцу, Краљеву.

Премијер подсећа да су неки припадници полиције још раније ухапшени, због сумње да су сарађивали са криминалцима и истиче да то није крај.

"Поручујем грађанима Србије да они који су криминалом упрљали руке, који су у корупционашким аферама до гуше, да за њих неће бити слободног ваздуха", каже премијер.

Напомиње да се не плаши да ће се створити атмосфера налик оној уочи убиства Зорана Ђинђића. Каже и да они који се боје реакције државе на њихове незаконите радње креирају афере против његове породице.

У току преподнева, у Председништву Србије састали су се Томислав Николић, Александар Вучић и Небојша Стефановић. Председник Србије Томислав Николић затражио је промене на кључним местима у полицији, незадовољан њеним радом.

Николић је од Владе затражио да настави реформе у том ресору јер ће, како је поручио, једино тако бити могућа истинска борба против криминала.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво