Чепурин: Руси и Срби на страни праведности

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин рекао је у Београду, на пријему поводом Дана Победе над фашизмом, да су "Руси и Срби били и тада, и увек су, на страни правде и праведности". Доказали су да побеђују не они који имају снагу и новац, већ они иза којих стоји истина, каже Чепурин.

Пријему у руској амбасади поводом 9. маја присуствовали су председник руске државне Думе Сергеј Наришкин, председник Србије Томислав Николић, бројни званичници српске владе, војске и ветерани Другог светског рата.

"Данас доживљавамо трагедију братског народа Украјине. Након Балкана, Југославије, национал-радикали су се подигли у Украјини. Као и пре 70 година у Хатину, фашисти - овог пута у Одеси - спаљују живе цивиле. Они и њихови господари прете Русији", рекао је Чепурин.

Према речима руског амбасадора, "пре више од 100 година, када су Русији претили због тога што је помагала словенским народима Балкана, руски цар Николај Други је пророчански рекао: 'Претити Русији је лако. Али то је узалуд".

"Компликоване проблеме не треба решавати претњама, већ политичким дијалогом", рекао је Чепурин.

Поред Николића, присутни су били министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбрана Братислав Гашић, министар енергетике Александар Антић, министар финансија Лазар Крстић, министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички, министарка без портфеља за европске интеграције Александра Јоксимовић, начелник генералштаба Љубиша Диковић и други.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво