Читај ми!

Стевановић: У уторак о судбини УРС-а

Координатор Уједињених региона Србије Верољуб Стевановић рекао је да ће у уторак бити позната судбина те странке и најавио, поново, формирање странке Заједно за Шумадију, на чијем је челу био, до настанка УРС-а.

Шта ће се десити са Уједињеним регионима Србија знаће се после састанка колегијима странке, који ће бити одржан у уторак у Београду, рекао је Стевановић у изјави новинарима, преноси Танјуг.

Коментаришући излазак 11 одборника из владајућег УРС-а у Крагујевцу Стевановић је рекао да то "ништа посебно не значи".

"Дакле, ово је једна договорна прича, нема ту никаквих проблема", рекао је Стевановић и додао да ће поново бити формирана странка Заједно за Шумадију.

На питање новинара о чему је разговорао са председником СНС Крагујевца Радомиром Николићем са којим је данас напустио редовно скупштинско заседање, Стевановић је одговорио "ни о чему посебном".

"То је једна приватна прича, моја и председника одборничке групе СНС и нема никакве везе са политиком", одговорио је Стевановић.

Стевановић, Николић и Саша Миленић су, док је трајала седница Скупштине града, заједно напустили скупштинску салу и потом заједно уз кафу разговарали.

УРС у Крагујевцу напустило 11 чланова

Уједињене регионе Србије у Крагујевцу напустило је 11 одборника и, како су данас саопштили, формирали су нову одборничку групу "Покрет за наш град - Небојша Здравковић".

"Ово не подразумева приступање ниједној другој политичкој организацији, нити да ћемо напустити владајућу већину", рекао је на конференцији за новинаре председник новоформиране одборничке групе Обрад Турковић.

Заменик градоначелника Небојша Здравковић изјавио је да ће "Покрет за наш град" бити регистрован наредних дана као група грађана.

"Сви ми у одборничкој групи смо од оснивања били чланови Г17 плус, а идеја о формирању постоји дужи период", рекао је Здравковић и додао да је одлука донета пошто је лидер УРС-а Млађан Динкић поднео оставку, а странка није прешла цензус на републичким изборима.

Он је додао да "Покрет за наш град" припрема програм чији ће основни циљеви бити економски развој града, хитна финансијска консолидација града и градских предузећа.

На питање новинара да ли излазак 11 од укупно 36 одборника УРС-а значи најаву формирања нове скупштинске већине, Здравковић је одговорио да, насупрот гласинама, нису прешли у СНС.

"Скупштина већина није угрожена, а из УРС-а смо изашли јер се не слажемо око неких ствари у развоју града", рекао Здравковић и објаснио да пре свега мисли на консолидацију градског буджета и градских предузећа.

У УРС-у у Крагујевцу остала су 24 одборника у Скупштини града, јер је један, самостални, прешао у СНС.

Власт у крагујевачкој Скупштини има УРС уз подршку странака ДСС, СПО и ЛДП, док су у опозицији СНС, СПС и ДС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво