Читај ми!

Влада мора бити најозбиљнија у историји

Нова влада мора бити најозбиљнија у скоријој историји Србије због огромног поверења грађана, оценио председник Томислав Николић обећавши сву помоћ са своје стране у остваривању циљева.

Председник Николић сматра да је Александар Вучић тога свестан и уверен је да ће изабрати праве људе који могу да следе његову енергију.

Након обиласка домаћинства Димитрија Маргана у селу Делиблато, Николић је поручио да ће његова помоћ бити безгранична, јер жели да људи у Србији коначно осете да се може живети као нормалан свет.

"У најтежим могућим условима влада има изванредну шансу да остане упамћена као она која је испунила жеље грађана. Ако се деси да то не успе, не знам како ћемо даље. Све оне који буду полагали заклетву пред посланицима до краја месеца, молим да сада размисле да ли су спремни за огроман посао и одговорност и свесни да више није само част бити посланик, министар или било какав државни чиновник", рекао је Николић.

Како је нагласио, преузимање одговорности је обавеза, а част остаје за нека друга времена.

На молбу новинара да прокоментарише ток преговора о формирању нове владе, Николић је указао на то да су они ограничени роком и приметио да је очигледно да је било мало комешања међу малим странкама, али да велика странка зна шта јој је циљ.

На питање да ли је са Вучићем разговарао о резолуцији о Косову и Метохији, коју је предложио, Николић је рекао да о томе није било речи, али да је разговарао о циљевима, плановима и програму који пише лидер СНС-а, као и о томе колико брзо треба у којој области деловати.

"Нас Косово свакако чека и о томе ћемо озбиљно размишљати када влада буде формирана, као и о новој резолуцији", рекао је Николић.

Председник је указао на то да се у протеклом периоду много тога догодило, да су Албанци најавили формирање војске, да намеравају да донесу закон према којем би право гласа имали само они којима је Приштина издала документа.

Време је да Скупштина разговара о ситуацији на Косову и томе шта влада треба да ради у том случају, закључио је Николић.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво