Читај ми!

Реаговања на Вучићев концепт владе

Страни медији пренели су да је лидер СНС-а Александар Вучић најавио да ће будућа влада спровести структурне реформе, уштеде у јавном сектору и јачање приватног сектора.

Италијанска агенција Анса истиче у извештају из Београда да је Вучић најавио "дубоко реструктурирање", укључујући драстичне и болне мере, представљајући са много искрености програм будуће владе после седнице председништва своје странке, преноси Танјуг.

"Свестан сам да ће нас све то коштати популарности, али реформе немају алтернативу", цитира Анса Вучића.

Радио Слободна Европа извештава да је, између осталог, да ће политика нове владе Србије подразумевати "агресивно запошљавање и драматичне уштеде на трошковној страни буџета".

Руска агенција Итартас у свом извештају подсећа да на основу изборних резултата СНС може самостално да формира владу, али да је Вучић одмах изјавио да је "спреман да пружи руку сваком ко има идеје како да се заједно учини нешто добро за Србију".

Агенција преноси и да је Вучић најавио да ће од понедељка почети преговоре са партијама које су на изборима освојили мандате у парламенту.

Хрватска агенција Хина у први план је ставила Вучићево обећање "да ништа више неће бити као што је било".

Будући мандатар за састав нове владе Србије Александар Вучић најавио је данас, после седнице председништва СНС-а, да ће политика нове владе бити агресивно запошљавања и јачања приватног сектора и драматично реформисање јавног.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво