Вучић: Пишем програм будуће владе

Александар Вучић пише програм рада будуће Владе Србије и каже да је то тренутно приоритет у његовом раду.

Тренутно пишем програм рада будуће Владе Србије и то је приоритет, рекао је за Данас Александар Вучић, лидер Српске напредне странке и будући премијер одговарајући на питање када би требало очекивати почетак разговора о новој владајућој коалицији.

То је, према писању Данаса, и Вучићево објашњење због чега још нису почеле званичне консултације о формирању владе.

Програм на којем лидер СНС ради представљаће окосницу деловања постизборне власти у Србији и биће понуђен евентуалним коалиционим партнерима као основа за почетак разговора, а садржаће мере за реформе у свим сегментима друштва, оперативни план и обавезне прве кораке.

Вучић је у суботу изјавио да Влада мора да ради као један тим, да то неће бити ни руска ни немачка влада, већ српска влада, која ће водити рачуна о интересима грађана Србије.

"Битно је да се оформи најбољи политички тим за будућност Србије, за шта није довољна једна странка, ни пет, већ треба да се узму најбољи људи у Србији", рекао је Вучић и додао да је његова идеја да Србија има најбољу могућу владу, а не само успех једне странке.

Како је раније објашњено из СНС-а, програм реформи односиће се на све кључне области, попут образовања, здравства и, наравно, економије, где су основни циљеви смањење незапослености, довођење инвеститора и бољи стандард грађана.

Пре почетка преговора с потенцијалним коалиционим партнерима, о плану и програму рада будуће владе изјасниће се чланови Председништва и Главног одбора Српске напредне странке.

У СНС очекују да седница Председништва буде одржана до петка, а Главни одбор да заседа предстојећег викенда како би разговори о евентуалној сарадњи с другим странкама кренули почетком наредне недеље.

Број коментара 60

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво