Читај ми!

Чиме се ко поноси?!

Портпаролка НАТО-а Оана Лунгеску на званичан Твитер налог прес-службе НАТО-а поставила слику са натписом "NATO Air - Just do it". Министарство спољних послова Србије саопштило је да тај поступак представља непоштовање српских жртава.

"NATO Air - Just do it" - натпис је који је на Твитер налог службе НАТО-а за сарадњу са медијима поставила портпаролка те алијансе, Румунка Оана Лунгеску.

Уз фотографију транспарента "NATO Air - Just do it" (НАТО, учини то) који су косовски Албанци носили пре и током бомбардовања, Лунгеску је пренела и коментар косовске министарке Вљоре Читаку.

"Пре 15 година НАТО је интервенисао како би зауставио геноцид на Косову. Никада нећемо заборавити", написала је Читаку.

Пре доласка у НАТО, Оана Лунгеску била је дописница Би-Би-Сија из Брисела.

МСП и Канцеларија за КиМ осудили пступак порпаролке НАТО 

Министарство спољних послова Србије осудило је тај поступак и рекло да је њиме исказано непоштовање према српским жртвама НАТО бомбардовања као и да такви поступци не доприносе сарадњи Србије и Алијансе. 

У саопштењу министарства је наведено да је у вези са поступком портпарола НАТО-а помоћник министра спољних послова за безбедносну политику Миомир Удовички разговарао са шефом НАТО војне Канцеларије за везу у Београду.

Дипломатски представници Србије у Бриселу такође су разговарали са надлежним представницима НАТО-а.

"Том приликом указано је да овакви поступци исказују непоштовање према српским жртвама НАТО бомбардовања, као и да не доприносе сарадњи између Србије и НАТО-а која се реализује кроз НАТО програм Партнерство за мир", наведено је у саопштењу министарства.

И Канцеларија за Косово и Метохију оштро је осудила поруку портпаролке НАТО Оане Лунгеску, преноси Танјуг.

Канцеларија за КиМ саопштила је да је на дан сећања на мртве и рањене у НАТО агресији 1999, портпаролка НАТО поставила "циничну, саркастичну и нељудску честитку".

У саопштењу се подсећа да је током војне интервенције НАТО у Србији, која је започета без одобрења Савета безбедности Уједињених нација и трајала 78 дана, погинуло 2.500 људи и више од 12.500 повређено.

"И зато, све што можемо да кажемо је - гадите нам се Оана Лунгеску", навела је Канцеларија за КиМ.

Портпаролка НАТО Оана Лунгеску навела је у изјави достављеној агенцији Бета да преношење твита није ни на који начин имало намеру да покаже непоштовање према жртвама конфликта 1999. године.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво