Читај ми!

Весић: "Београд на води" у складу са законом

Пројекат "Београд на води" биће израђен у складу са законом и не постоји обавеза да се расписује јавни позив, рекао је секретар Привременог органа Београда Горан Весић реaгујући на тврдње "Транспарентности Србија" да је за такав пројекат потребно расписати тендер.

Секретар привременог органа Београда Горан Весић рекао је да ће пројекат "Београд на води" бити израђен у складу са законом и да не постоји обавеза да се расписује јавни позив.

Весић је новинарима приликом обиласка постројења "Макиш 2" рекао да је пројекат Београд на води на "сталном позиву у свету" већ неколико деценија, а да се до сада јавио само инвеститор из Уједињених Арапских Емирата.

"Уместо да дочекамо раширених руку онога ко хоће да инвестира неколико милијарди долара у наш град ми оспоравамо пројекат из не знам којих разлога. То је по мени замена теза" рекао је Весић и додао да није коректно плашити инвеститоре.

Он је рекао да има много пројеката у Београду који су вредни више милијарди и позвао све оне који критикују пројекат "Београд на води" да те инвеститоре позову да уложе новац.

"Ако 'Транспарентност' мисли да још неко жели да инвестира новац у Београд нема никаквих проблема - има много пројеката вредних више милијарди у које могу други инвеститори да инвестирају".

Председник привременог органа Синиша Мали поручио је такође представницима 'Транспарентности Србије' да ако имају инвеститоре да их позову да дођу и инвестирају у главни град Србије.

"Све спремно за градске изборе"

Весић ке напоменуо да је Привремено веће обезбедило све услове за одржавање градских избора 16. марта а изборни материјал моћи ће да се преузима од 29. јануара.

Додао је да су одржани припремни састанци у Министарству правде у вези са двотруко уписаних бирачима.

Према његовим речима, градска Изборна комисија почети са радом 29. јануара када ће моћи да се преузму обрасци и наког тога и предају изборне листе.

Подсетивши да право гласа у главном граду има више од милион и 570.000 људи Весић је рекао да се још не зна колико има двоструко уписаних, али да постоји процедура за њихово брисање што ће бити спроведено у најкраћем року и неће представљати проблем при гласању.

"Министарство правде барата цифром од више од 20.000 дупло уписаних у Србији и највероватније највећи део тих људи је у Београду, али за њихово брисање постоји процедура и то раде градске управе", рекао је Весић.

Весић је рекао да су имали састанак и са представницима Службеног гласника који ће штампати гласачке листиће, да су проверене безбедносне процедуре које су, како је рекао, на европском нивоу.

Навео је да је град у контакту са Управом полиције с циљем организовања избора и додао да су у току неопходне процедуре за набавку спрејева и осталог изборног материјала.

Тако ћемо апсолутно спремно дочекати изборе који су специфични јер се први пут у историји спроводе само за Град Београд, рекао је Весић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво