Стефановић: Добри односи Србије и Алжира

Билатерални односи добри Србије и Алжира добри, али да је потребно унапредити економску сарадњу и повећати трговинску размену, сагласни су председник Скупштине Србије Небојша Стефановић и председник алжирског парламента Мохамед Ларби Оулд Калиф.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић и председник алжирског парламента Мохамед Ларби Оулд Калиф оценили су да су билатерални односи добри, али да је потребно унапредити економску сарадњу и повећати трговинску размену.

Стефановић, који борави у званичној посети Алжиру, захвалио је председнику алжирског парламента на принципијелном ставу те земље да не призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије.

Како је саопштено из српског парламента, Стефановић је истакао да Србија сматра Алжир једним од најзначајнијих партнера у ширем региону.

Он је оценио да су билатерални односи две земље традиционално добри, али да има простора за унапређење, пре свега, економске сарадње, коју Србија сматра основом развоја у будућности, али и сарадње у области културе, водопривреде, наменске индустрије, пољопривреде, као и туризма.

Стефановић је указао и на значај међупарламентарне сарадње, посебно у виду размене између парламентарних одбора, како због регионалних интеграција, унапређења билатералне и мултилатералне сарадње и укупне стабилности и развоја, тако и због глобалног раста значаја парламентаризма у функцији представљања народа.

Калиф је подсетио на пријатељске односе Србије и Алжира, који, како је навео, датирају још од периода Југославије.

Он је рекао да се нада будућем продубљивању економске сарадње две земље, пре свега због веома добрих стручњака који долазе из Србије.

Председник алжирског парламента је истакао да је неопходно да Србија и Алжир и у будућности раде на развијању што бољих односа и сарадње између две земље у свим областима.

Калиф и Стефановић су оценили да постоји обострана воља да се настави с продубљивањем сарадње два парламента.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво