Читај ми!

Јеремић у Пекингу

Председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој Вук Јеремић рекао да је једна од најконсеквентнијих одлука коју лидер из источне Европе може да донесе отварање привреде своје земље за инвестиције из Кине. Говорећи на симпозијуму у Пекингу Јеремић истакао да економска сарадња унутар европског простора није довољна да се обезбеди излазак из кризе.

У актуелним геополитичким околностима, једна од најконсеквентнијих одлука коју један политички лидер из источне Европе може да донесе јесте да отвори привреду своје земље за стратешке инвестиције из Кине, изјавио је у Пекингу председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој Вук Јеремић.

Он је, говорећи на Високом симпозијуму института из Кине и источне Европе, оценио да економска сарадња унутар европског простора није довољна да се обезбеди излазак из кризе, као ни стабилан и одрживи развој држава централне и источне Европе.

На конференцији, на којој су учествовали државни функционери, истраживачи, као и лидери цивилног сектора, Јеремић је апеловао да се међу критерујуме за инвестирање у заједничке пројекте уврсти и њихова компатиблилност са глобалним циљевима одрживог развоја.

Ти циљеви ће представљати окосницу нове развојне стратегије Уједињених нација која ступа на снагу 2015. године, подсетио је Јеремић на конференцији сазваној као наставак Самита премијера Кине и 16 земаља источне Европе, који је пре месец дана одржан у Букурешту.

Током борвака у Кини, Јеремић се састао и са замеником министра спољних послова Кине Ли Баодонгом, као и са државним саветником за међународне односе Јанг Џичијем.

Чланови делегације ЦИРСД-а, у којој су и извршни директор Здравко Понош, као и виши саветник Дамјан Крњевић, посетили су Кинеску академију државне управе, где је Јеремићу уручена титула Почасног саветника ове институције, наводи се на крају саопштења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво