Илић најавио градњу 5.000 социјалних станова

Министарство грађевинарства спрема пројекат изградње 5.000 станова за социјално угрожене, изјавио Велимир Илић на изборној скупштини Нове Србије, на којој је поново изабран за председника странке.

Председник Нове Србије и министар грађевинарства Велимир Илић изјавио је у Чачку да његово Министарство спрема пројекат изградње 5.000 станова за социјално угрожено становништво.

Илић је у свом излагању на изборној скупштини НС-а у Чачку најавио да ће следеће године почети изградња 1.700 тих станова.

Рекао је да је Нова Србија, која је основана пре 15 година, имала "пуно проблема" док је била у опозицији, и да су неки њени функционери "неоправдано прогањани".

"Мени је жао што су неки функционери наше странке, као што су Бранко Јоцић и Миленко Шаранчић неоправдано прогањани. Ми ћемо се борити за њих и доказати да су били у праву", рекао је Илић на изборној скупштини НС-а, која је у првом делу била отворена за јавност.

Оценио је да је изградња гасовода "Јужни ток" једна од највећих инвестиција у историји Србије, и додао да је ове године у Србији издато грађевинских дозвола у укупној вредности од три милијарде евра.

Илић је рекао да не очекује ванредне парламентарне изборе и оценио да би они сада били "сувишни", јер би, према његовим речима, можда пореметили ритам инвестирања и нових запошљавања.

Задовољан је предлогом републичког буџета за наредну годину и сумом која је опредељена за министарство које води.

Илић је односе у владајућој коалицији оценио као "јако добре".

"Влада функционише одлично, сви радимо свој посао, сарадња Владе и председника Србије је изузетно добра, министарска сарадња је изванредна. Мени је драго што сви прихватају пројекте које сам предлагао и ја прихватам њихове пројекте који су оправдани, помажемо једни другима, атмосфера је радна", рекао је Илић.

На изборној скупштини Нове Србије, Велимир Илић је поново изабран за председника странке.

За потпредседнике су изабрани Дубравка Филиповски, Драган Јовановић, Велимир Станојевић, Злата Ђерић, Војислав Кнежевић и Дејан Рајичић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво