Читај ми!

Жбогар: ОЕБС поступио исправно

Специјални представник ЕУ на Косову Самуел Жбогар сматра да нема сумње у регуларност избора на Косову. ОЕБС је поступио исправно, у складу са безбедносном проценом, када је одлучио да гласачке листиће пребаци у Косово Поље, каже Жбогар.

Приликом одлучивања о пребацивању гласачких листића у Косово Поље ОЕБС је поступио исправно, каже специјални представник ЕУ на Косову Самуел Жбогар. ОЕБС је поступио у складу са безбедносном проценом и, истиче Жбогар, нема места за било какву сумњу у регуларност изборног процеса.

Жбогар је за Политику рекао да верује да је ЦИК, пре коначне одлуке да се гласачки материјал са поновљених избора у северној Митровици пренесе у Центар за пребројавање гласова у Косову Пољу, "узео у обзир и сигурносне процене, како од косовске полиције тако и од Еулекса, који су заједно били на терену".

Портпарол Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Никола Гаон одбацио је у ранијем интервјуу Политици оптужбе да је та организација, због одлуке ЦИК-а да се гласачки листићи преброје у Косову Пољу, учествовала у прекрајању изборне воље и изјавио да је отварању гласачких кутија присуствовало и 27 представника Грађанске иницијативе "Српска".

Рекао је да је гласачки материјал, према одлуци ЦИК-а, пребачен у Центар за пребројавање у Косову Пољу, јер су сматрали да је тамо безбедније, руководећи се оним што се догодило 3. новембра, када су избили инциденти, а гласачки материјал уништен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво