Читај ми!

Ивановић: Опасно да Албанац буде градоначелник

У овом тренутку било би веома опасно да Косовска Митровица добије Албанца за градоначелника, сматра кандидат Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић. Очекујем од међународне заједнице да побољша услове за гласање током одржавања поновљених избора у недељу, рекао Ивановић.

Кандидат Грађанске иницијативе СДП за градоначелника Косовске Митровице Оливер Ивановић рекао је да очекује од међународне заједнице да побољша услове за гласање током одржавања поновљених избора у Митровици у недељу.

Ивановић је у изјави новинарима рекао да очекује од представника међународне заједнице да створе услове за гласање и да више од тога рачуна на свест грађана - да 17. новембра треба изаћи на изборе.

Нагласио је да су поновљени избори у Косовској Митровици прилика да Северна Митровица добије градоначелника Србина, јер у супротном, уколико буде изабран Албанац, тај град губи локалну самоуправу.

"Реална је опасност да за градоначелника добијемо Албанца, мислим да то у овом политичком тренутку може да буде веома опасно", рекао је Ивановић и указао на то да је сад прилика: "Можемо добити градоначелника Србина који може обавити послове који стоје пред нама."

Ивановић је додао да је Србија одустала од расписивања избора, као и да је притисак на Владу Србије да евентуално крене у том правцу, апсолутно бесмислен.

Ивановић је рекао да сматра и да је излазност у четири општине на Косову и Метохији показала да је бојкот као идеја пропао, али и да је бојкот легитимно право оних који мисле другачије да се боре иако су, како је оценио, начин и моменат који су одабрали погрешни.

Због нереда који су се догодили у Косовској Митровици 3. новембра, када је гласање у три бирачка центра у Косовској Митровици прекинуто, у недељу ће бити поновљено гласање за градоначелника и одборнике локалне скупштине општине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво